2023. 09. 23. szombat

Tekla, Líviusz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF

Bodnár Zoltán: Egymásnak feszült Orbán és Matolcsy

Matolcsy György ma az Országgyűlésben kimondta azt, ami eddig is nyilvánvaló volt: elvi ellentét van a jegybank és a kormány között. Az éveken át folytatott hibás jegybanki monetáris politika után a Magyar Nemzeti Bank tavaly ősszel beismerte, hogy Magyarországra az Európa-bajnok orbáni infláció jelenti a legnagyobb fenyegetést.

Az Árnyékkormány szerint nem menti a korábban elkövetett hibákat, hogy Matolcsy vállalta a nyílt konfrontációt az Orbán-kormánnyal, amely végleg elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett, csak sodródik az eseményekkel, és nincs sem hosszú- sem rövidtávú válságkezelési, gazdaságpolitikai koncepciója. Az infláció elleni intézkedései csak fokozták az inflációs nyomást, a költségvetés hiánya pedig február végére elérte az egész évre tervezett hiány 44%-át. A költségvetési egyensúly érdekében tett intézkedések elégtelenek, pedig az Orbán-kormány már így is a soha nem látott megszorítások kormánya lett.

Az Orbán-kormány az infláció helyett az árstabilitást helyreállítani törekvő MNB ellen harcol, amint azt Nagy Márton nyilatkozatai nap mint nap bizonyítják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szeptember 23-a legyen a Te napod! Dicsőítésekkel és tanúságtételekel a II. János Pál pápa téren reggel 9 órától este hatig. A programsorozat Szentmis…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleine…