2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Tokaji szüreti napok

A hétvégén rendezték meg a hagyományos szüreti napokat Tokaj városában. A felvonulással, vidám programokkal színesített rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is.

Az ősi szőlész-borász hagyományok megőrzésének, bemutatásának céljával 1932-ben életre hívott Tokaji szüreti napokat amikor a történelem engedte minden év első októberi hétvégéjén megtartották a hegyaljai városban. Nem volt kivétel ez alól az idei esztendő sem, ráadásul az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, ami azért lényeges, mivel hagyományosan szüreti felvonulással kezdődik, majd a hivatalos megnyitót követően igazi össznépi vigadalomként folytatódik a főtéren és a pincékben. Így volt ez most hétvégén is.

Az újabb keletű szokás szerint a hegyaljai települések határában készült szőlőt is össze adták ünnepélyesen a színpadon, s ebből lesz majd a polgármesterek bora. Persze erre még hónapokat kell várni, a tavalyi és régebbi nektárból viszont bőségesen lefolyt a két nap alatt a vendégek torkán. A hegyaljai szüret még nem ért véget, de azért egy kellemes hétvége még belefért, erősítette a közösséget, a vendégek pedig ismételten jó hírét vitték Tokajnak és a térségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…