2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

A munkaerőpiac aktualitásai és a szakképzés jövője – Miskolcon…

… címmel rendeznek ma konferenciát Miskolcon.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) kiemelt prioritásnak tartja a szakképzés fejlesztését. A minőségi szakképzés és a munkaerőpiaci helyzet javítása elengedhetetlen a gazdaság versenyképességének növeléséhez, a bérek felzárkóztatásához. Ennek egyik feltétele az érdekeltekkel folytatott párbeszéd és az eredményes együttműködés.

A szövetség egy országos, minden megyére kiterjedő eseménysorozatot szervez, melynek célja, hogy meghallgassa és összegezze a munkaerőpiac és a szakképzés problémáit, valamint az érintettek (munkaadók, munkavállalók, önkormányzati képviselők, a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetői) bevonásával közös megoldásokat találjon.

A szakképzés helyzetének és megítélésének javítása az egész országra kiterjedő kérdés, de megyei szinten is jól láthatóak a problémák. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében például az elmúlt 6 év alatt 33%-kal esett a szakközépiskolai tanulók száma: míg 2011-ben közel 10500 diák vett részt szakképzésben, ez a szám jelenleg 7000 körüli csupán. A munkaerőhiány ezzel párhuzamosan nőtt a megyében: az azonos időszakban a kezdeti, 5150 körüli betöltetlen álláshely száma, idén nyárra már majdnem elérte a 7100-at a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint.

Az eseménysorozat részeként Miskolc városában is tartanak konferenciát, melynek keretében Dr. Kriza Ákos polgármester tájékoztatja a helyi munkaadókat és a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetőit, a regionális munkaerőpiac és a szakképzés helyzetéről, illetve a városvezetés témához kapcsolódó terveiről.

Az esemény tervezett témái:

Regionális munkaerő piaci helyzetkép ismertetése, munkaerőhiány kezelésének lehetséges eszközei
Szakképzés problémái, fejlesztendő területei, illetve javaslatok a megoldásra
Az MGYOSZ, mint az egyik legnagyobb hazai munkaadói érdekképviseleti szervezet, munkájának bemutatása

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum