2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Szirmabesenyői záróakkord: Családi Majális

Egy egész hónapos rendezvénysorozat záróakkordja volt szombaton Szirmabesenyőben, a Családi Majális.

A kispályás foci és a főzőverseny, után megkoszorúzták Szinyei Merse Pál szobrát, és különleges színfoltja volt a napnak a Szirmay kastély termeiben a „Szinyei parafrázisok 2017” kiállítás, ahol az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Intézetének hallgatói mutatkozhattak be. Huszti Gábor, a település polgármestere megnyitójában beszélt a május 2-án kezdődött programsorozat eseményeiről, és külön köszöntötte a Szirmay leszármazottakat, akik személyesen is részt vettek az ünnepi napon. Kissé szomorúan jelentette be, hogy sajnos a most kiírt pályázatokból nem sikerült forrást szerezni a meglehetősen rossz állapotú kastély felújításához, „ De mi szirmabesenyőiek, nem adjuk föl, mert nem szokásunk” – mondta.

A kiállítást az erdélyi származású Borgó György Csaba, Munkácsy díjas festőművész nyitotta meg, aki néhány éve már a település lakója:”Minden nap úgy megyek a boltba, hogy most Én azon a településen élhetek, ahol egykor Szinyei nap mint nap járt, és még az is előfordulhat, hogy az Ő lábnyomába lépek. Ha nem ma, akkor holnap… Erre büszke vagyok.„-mondta.

Ezen a kulturális programokkal alaposan megtűzdelt napon, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebben is jól szórakoztak, hiszen minden korosztály számára tartogattak valamilyen csemegét.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek