2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Ötszáz milliós pályázati siker a gyerekekért

Ötszáz millió forint pályázati összeget nyert a Szikszói Kistérségi Önkormányzati Társulás integrált térségi gyerekprogramok megvalósításra.  Az összeget a szikszói járás területén lévő településeken élő gyerekek fejlesztésre és családok támogatásra, a közösségi programok erősítésre használják fel.

Füzesséri József Szikszó polgármestere és a társulás elnöke szerint nagy segítség a járásban élők számára ez a lehetőség. A kicsiktől egészen az általános iskolás korúakig foglalkoznak egyénileg és közösségben a gyerekekkel, amely lehetővé teszi a hátrányok leküzdését , és a tehetségesek támogatását. A program sokrétű.

Foglalkozik az egészséggel , a megelőzéssel, mentális fejlesztéssel. A szülők számára akadémiákat tartanak eredményességi és életvezetési területen. Segítséget nyújtanak az átmenetileg válsághelyzetbe kerülteknek. Szerveznek iskolán kívüli szabadidős tevékenységet szorgalmi időben és azon túl is.  Fontos a program számára a pályaorientáció , hogy a térségben élő végzős általános iskolások a megfelelő irányba tanuljanak tovább.

Városvezetőként az a meggyőződésem, az oktatás és a gyerekek fejlesztése rendkívül fontos egy térség életében- mondja Füzesséri József- Hiszen az egyre gyarapodó munkahelyeket csak azok tudják elfoglalni, akik megfelelő képesítéssel rendelkeznek. Ennek az alapozása pedig gyerekkorban történik. Szikszó Önkormányzata mindig is kiemelten kezelte ezt a kérdést  és a  társulás tagjai is hasonlóan gondolkoznak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…