2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Olasz delegáció Szikszón

A dél- olaszországi  Bernalda  város önkormányzatának három tagú küldöttsége járt a napokban Szikszón. A delegáció elsődleges célja megismerni a Szikszó nyújtotta befektetési lehetőséget.

A küldöttséget Domenico Raffaele Tataranno  vezette aki rendkívül jó benyomásokkal távozott a pár napos ismerkedés után. Meggyőző volt számukra Szikszó infrastruktúrája , és az a nyitottság és segítőkészség  amellyel Szikszó Önkormányzata  várja és fogadja a határon belüli és határon kívüli befektetőket.

Füzesséri Józseftől, Szikszó polgármesterétől megtudtuk, az olaszokat speciális céllal , az egészségügyben történő befektetések iránt érdeklődve érkeztek. Szikszó Önkormányzata  számára fontos, hogy új befektetési  területeket is  menedzseljen.  Az elmúlt évtizedben benépesült Szikszó ipari területe és Ipari Parkja. A nagy beruházókon kívül kis vállalkozások is otthonra találtak. A Hell Cégcsoport mellett az Ipari Parkban található egy Ausztriába is sikereket elért szauna üzem, de nagyon büszkék a  Redo Kft-re is, akik a világ 31 országában forgalmazzák az általuk gyártott  innovatív víztisztító berendezéseket.

Az egyik új fejlesztési  terület   Szikszón található  termál víz készlet – folytatja a polgármester.  Az uszoda udvarán jelenleg is egy 42 fokos termálkút üzemel. A jövőben szeretnénk ezt a természeti kincset  az energia termelés szolgálatába állítani. Egy pályázat kapcsán 50 millió forintot nyertünk termálkút fúrására amelynek a munkálatai megkezdődtek..  Ha minden a terv szerint halad, akkor az itt lelt meleg vizet az energia termelésen túl turisztikai célra is hasznosíthatjuk majd .Az olasz érdeklődők látogatása egy újabb lehetőséget  nyithat Szikszó számára.  Az egészségfejlesztést, az egészségturizmus egy olyan iparág, amely óriási gazdasági potenciál.  Szikszó számára nyithat egy újabb kaput a továbblépésre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…