2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Barangoló
  • »
  • Milliós támogatás a szikszói görög katolikus közösségnek

Milliós támogatás a szikszói görög katolikus közösségnek

Nemzetiségi  gasztro-fesztivált – Ruszin pince napot  rendezett  az elmúlt hétvégén a szikszói pincesoron a szikszói  ruszin kisebbségi önkormányzat.  A közösségépítő  rendezvényen- amely a Szikszó30 programsorozat része volt-  Szikszó polgármestere Füzesséri József bejelentette :  22 milliós beruházással, parkoló építéssel segíti az önkormányzat a szikszói görög katolikus közösséget . A polgármesteri alapjából pedig  1 millió forinttal támogatja a templom belső fejlesztését.

2017 szeptemberében  avatták  fel Szikszón a  görög katolikus egyházközösség  Legszebb Istenszülő Születése Templomát,  amelynek  alapkövét még 13 évvel ezelőtt rakták le. Az adományokból , püspökségi, kormányzati és önkormányzati támogatásból létrejött épület 180  millió forintból készült el. A szenteléskor Moldván Tibor  a görög katolikus egyházközösség paróchusa  a csodák  templomáról beszélt, hiszen a görög katolikus közösség kitartásának, hitének , a támogatók segíteni akarásának köszönhetően épült meg a templom.

Füzesséri József Szikszó polgármestere a nemzetiségi gasztro-fesztiválon arról is beszélt: mennyire fontos egy város életében az, hogy olyan összetartó közösségek működjenek , mint Szikszón a ruszin kisebbségi önkormányzat és a görög katolikus egyházközösség. Az önkormányzat a kezdetektől segítségére volt a közösségnek a templom építésben és a tovább haladásukat ma is fontos szempontnak tartja.  Ezért is tervezte be az önkormányzat a fejlesztési beruházások közé a templom szomszédságában , a Temesvári utca felőli parkoló megépítését, amely nyár végére elkészül majd. A polgármesteri alap 1 milliós forintos támogatását pedig a templom további belső fejlesztésre ajánlotta fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…