2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Minden élet számít! 2.0

2019-ben már második alkalommal rendeznek Mucsonyban jótékonysági koncertet a településen élő és súlyos betegségben szenvedő Szalkai Dávid megsegítésére.

 Az ötletgazda, a 2012-es „Csillag születik” felfedezettje, Juhász Marci, aki szintén Mucsonyban nevelkedett, és ily módon szeretné támogatni nagybeteg barátját.

Akinek bizony csupa küzdelem az élete.
Küzdelem, hogy önállóan levegőt vegyen, szilárd táplálékot egyen, lábra álljon, vagy csak éppen kiüljön a kerekesszékébe. Friss levegőt szívjon, s ha csak percekre is, de szabadnak érezze magát.
Olyannak, mint más emberek, akiknek bővebben mérték az egészséget és szűkmarkúbban az életért folyó küzdelmet.

Szalkai Dávid gyógyíthatatlan izomsorvadásban szenved, s hosszú évek óta ágyhoz és lélegeztető géphez kötve éli a mindennapjait.
Ennek ellenére vidám, optimista és törekvő, hiszen nemcsak az általános iskolát végezte el, hanem barátai, családja és egykori középiskolája támogatásával le is érettségizett.
Ez pedig óriási dolog, nem véletlenül hívják Dávidot nagy küzdőnek és kis hősnek…
Szülei emberfeletti küzdelmet vívnak a mindennapokért, hisz szemük fénye folyamatos, 24 órás gondozása fizikailag és anyagilag is nagy terhet ró rájuk.
Idén már négy éve annak, hogy 2015 májusában az Újkazinci Baráti Kör és a Borsod-Média Ügynökség „Nem adom fel!” címmel egy nagyszabású és óriási sikert hozó jótékonysági estet rendezett Kazincbarcikán Dávidért. Emellett több kisebb akcióval, adománnyal is segítették és segítik a családot civilszervezetek, magánemberek.

Aztán tavaly a Nomad együttes énekese, Juhász Marci is tett egy nemes kezdeményezést és rendezett egy csodálatos akusztikus koncertet. Ezen önkéntes adományokat gyűjtött Dávidnak, kicsit megkönnyítve néhány hét és hónap anyagi terheit.

Akkor és ott, 2018. májusában ígéretet tett a folytatásra, így idén június 2-án, a fennállásának 800. évfordulóját ünneplő Mucsony nagyközség ünnepi eseményének részeként, az önkormányzati program zárásaként kerül sorra a „Minden élet számít!” című jótékonysági koncert.

Ez Marci, valamint segítőinek, együttműködőinek ajándéka a közelmúltban 29. születésnapját ünneplő zene-és sportrajongó fiúnak, Dávidnak, s családjának.

A 17 órakor kezdődő koncertre belépőjegy nincs, az ötletgazda és a szervezők a Szalkai Dávidnak szánt önkéntes adományokat a helyszínen kihelyezett gyűjtőládába várják.

További információ az esemény közösségi profilján, mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak a szervezők!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …