2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Megújul Mezőkeresztes belvárosa

„ZÖLD ÉS FUNKCIÓKBAN GAZDAG VÁROSKÖZPONT KIALAKÍTÁSA MEZŐKERESZTESEN”: MEGÚJUL A KISVÁROS KÖZPONTI RÉSZE
Aláírásra került a kivitelezési szerződés, átadták a munkaterületet Mezőkeresztesen, rövid időn belül elkezdődik a városi főutca megújulása, egy városközponti önkormányzati épület és a szintén az önkormányzat tulajdonában álló üzletsor fejlesztése

Mezőkeresztes Város Önkormányzata „Zöld és funkciókban gazdag városközpont kialakítása Mezőkeresztesen” címmel a „Zöld város kialakítása” tárgyú pályázati felhívás keretében.
Az önkormányzat 100 %-os támogatás mellett 236.600.000 forint európai uniós támogatás segítségével valósíthatja meg a projektet és ezzel erősítheti Mezőkeresztes városi szerepét és városi funkcióit, javíthatja az életminőséget, a városképet.
A tervezett fejlesztés keretében sor kerül a városközpont úgynevezett zöldinfrastruktúra elemeinek megújítására, a főutcát szegélyező, helyi védelem alatt álló japán akác fasor megújítására és a kapcsolódó infrastrukturális elemek és a városközpontban lévő, jelenleg kis mértékben kihasznált önkormányzati épület fejlesztésére.
A Művelődési Ház (IKSZT) felújításával a szabadidős, kulturális városi szolgáltatások színvonalának javítása, míg az önkormányzati gazdasági funkciós üzletsor fejlesztésével a lakosság és a bérlők számára is vonzóbb üzleti környezet kerül kialakításra.

A projekt keretében ezen felül közösségi kertet, parkolókat, energiatakarékos közvilágítási rendszert alakítanak ki, további térfigyelő kamerákat telepítenek, valamint a Dózsa György úton, mintegy 900 méteren burkolják és lefedik a csapadékvíz-elvezető árkot.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…