2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • PM: szakmai elismerést kaptak a jó adatszolgáltató önkormányzatok

PM: szakmai elismerést kaptak a jó adatszolgáltató önkormányzatok

 A pénzügyminiszter döntése értelmében 120 önkormányzat részesült pályázati úton vissza nem térítendő támogatásban a jó költségvetési adatszolgáltatásuk további ösztönzéséért – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel kedden.
Kiemelték: a költségvetési adatszolgáltatás minőségének folyamatos javítása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy minél megbízhatóbb képet kapjon a központi kormányzat az önkormányzatok gazdálkodásáról.

A “Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására” kiírt pályázatot 2018. február 8-án jelentette meg a Pénzügyminisztérium 50 millió forintos keretösszeggel, amely – a nagy érdeklődésre való tekintettel – 100 millió forintra bővült.

A tájékoztatás szerint a felhívásra azok a települések jelentkezhettek, amelyek határidőben és megfelelő minőségben teljesítették a 2017. év végi beszámolóra és a negyedik negyedéves mérlegjelentésre vonatkozó államháztartási adatszolgáltatásokat. Ennek lehetőségével 355 települési önkormányzat élt, ebből 343 pályázat volt érvényes.

Ezt követően egy szakmai, könyvvezetésre vonatkozó teszten mérettettek meg a pályázók, ahol a legalább 70 százalékos eredményt elért önkormányzatok részesültek támogatásban. A kedvezményezett önkormányzatok ezt az összeget az államháztartási adatszolgáltatások teljesítésében közreműködő dolgozók egyszeri elismerésére fordíthatják 2018. december 31-ig – írta a PM.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek