2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

Majálisoztunk megyeszerte

Megyénk települései változatos programokkal ünnepeltek a hétvégén. Az iskolákban ballagás volt szombaton, a településeken falunap, Majális, no és Anyák napja is.

 

Miskolc város a Népkertben, az MSZP pedig a Királyasztalon várta a miskolciakat, mint ahogy erről a gazdag programkínálatról hírportálunk is hírt adott korábban. Szerkesztőségünk is ellátogatott néhány településre, s mint azt képösszeállításunk bizonyítja, jó kedvben, finom falatokban, s kulturális programokban nem volt hiány, és még az időjárás is kegyes volt hozzánk, az elmúlt heti zord idő után.

 

 

 

Kisgyőr: Szombaton falunappal ünnepelt a település. A főtéren négy csapat bográcsában rotyogott a kecske, marha, vadpörkölt. A gyerekek és felnőttek Juhász Zoltán vezetése mellett, egész nap ügyességi versenyeken vettek részt, majd este szólt a koncert, és akinek még volt energiája az discoba is elmehetett.
Délután Kékedi László polgármester díjazta a versenyzőket, a főzőverseny díja borács és üstház volt, az ügyességi verseny győztese pedig egy kecskét vihetett haza.

További képek a galériában…

 

Berente: Itt az önkormányzat látta vendégül a falu népét, paprikás krumpli és kolbász volt a menü. Délután zumbára szólították a fiatalokat. Érdekes színfoltja volt a rendezvénynek a DVTK focistáinak és a Jegesmedvék hokisainak a megjelenése, akiket nagy örömmel fogadtak a szurkolók.
Roza László polgármester, az Édesanyákat köszöntötte először, hiszen, mint mondta:”Nem adhat senki emberfia másnak nagyobbat, mint az életet.” Megemlékezett arról is, hogy Berentének ez a nap 1999 óta azért is fontos, hiszen e nap óta a település szabadon dönthet saját sorsáról. Ugyanakkor nem feledkezhet el senki arról, hogy a Május 1 legfontosabb mondanivalója egész Európában a közösség ereje.

További képek a galériában…

 

 

Sajóbábony: A gazdag kulturális és gyermekprogramok mellett a kulináris élvezeteknek sem volt híja. Megszámlálni is alig lehetett a főzőcsapatokat, akik olyan különlegességeket is tálaltak a zsűri elé, mint a konfitált malaccomb, és a chilis bab. Itt volt a testvértelepülés, – Rejdován- Sajóréde – csapata is, akik jóféle juhtúrós sztrapacskát főztek.
Dr. Szilva István polgármester ünnepi beszédét érdekes fordulattal kezdte: „A munka ünnepe az egyetlen, ahol az ünnepelt nincs jelen. Ma ne dolgozzunk, hiszen a pihenésre, feltöltődésre is időt kell szánnunk. Ne feledkezzünk meg azonban a munka becsületéről, hiszen ez az ünnep azokról, azoknak szól, akik a hétköznapokban nem a semmittevésben, hanem a munkában fáradnak meg.”

További képek a galériában…

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek