2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Lakhatási beruházás Hernárdkércsen

Elkészült a 2015. április 15.-én indult a Hernádkércsi hajlékok – lakhatási beruházás a komplex telep-programhoz kapcsolódóan címet viselő pályázat.
A kialakított szociális bérlakások integrált környezetben helyezkednek el, így a korábban szegregáltan élő családok bekapcsolódhatnak a település vérkeringésébe. Az elsődleges cél javítani a lakosok életkörülményeit megfelelő komfortfokozatú lakások építésével, aminek következtében nemcsak gazdasági (nyílászárók és szigetelés következtében alacsonyabb közüzemi számlák), hanem társadalmi (kirekesztődés folyamatos felszámolása, mobilizáció elősegítése) értelemben is növekszik a jólétük.

Az érintett családok száma 12, a projektben közvetlenül érintett személyek száma pedig 45 fő. Közülük többen 14 év alattiak, mintegy harmincan aktív korúa, néhányan pedig nyugdíjasok. A célcsoportot kivétel nélkül az alacsony iskolai végzettség, szakképzettség hiánya jellemzi, amely kiugróan magas inaktivitási rátát eredményez.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 180 170 911,-Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…