2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Barangoló
  • »
  • Közösségi tér épült Putnokon a Borsodi Sörgyár jóvoltából

Közösségi tér épült Putnokon a Borsodi Sörgyár jóvoltából

Putnok városa nyerte a Borsodi Teret Adelnevezésű pályázatot.

 A nyertes város 2015. október 9-én a Borsodi Sörgyár több mint 100 munkavállalójának jóvoltából egy új közösségi térrel lett gazdagabb.

 A projekt megvalósulását a Borsodi több mint 4 millió forinttal támogatta társadalmi felelősségvállalási programja keretében.

A Borsodi Sörgyár idén első alkalommal meghirdetett „Borsodi Teret Ad” pályázatának keretében új közösségi teret adott át 2015. október 9-én Putnokon, a Bányász téren. Az új közösségi találkozóhely kialakításában több mint 100 Borsodi munkavállaló működött közre, melyet péntek délután Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és Tamás Barnabás, Putnok város polgármestere közösen avatott fel.

A Borsodi felelős sörgyártóként, a társadalmi felelősségválallalás jegyében minden évben egy teljes hónapon keresztül különböző tevékenységekkel támogatja szűkebb és tágabb környezetét. E kezdeményezésben kiemelt figyelmet kap az észak-magyarországi régió, azaz a „hazai pálya”, ezért a Borsodi Sörgyár idén pályázatot hirdetett „Borsodi Teret Ad” névvel közösségi tér megvalósítására, amelyre a Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén található, 7000 fő lakosságszámot meghaladó települések[1] jelentkezhettek. Az elbírálásnál a Borsodi figyelembe vette a pályázó település közösségi térre vonatkozó elképzeléseit, a város vérkeringésébe történő bekapcsolásával kapcsolatos elgondolásokat, valamint a sokrétű és hosszú távon fenntartható felhasználás lehetőségét.

A nyertes a Miskolctól 40 km-re, a Sajó bal partján fekvő Putnok városa lett. A nagy történelmi múlttal és nem mindennapi hagyományokkal rendelkező városban az új, több mint 4 millió forintból megvalósuló közösségi térnek nem csak közösségépítő, hanem a fiatalokat helyben tartó szerepet is szán. Az októberi délelőttön valódi átalakuláson ment át a Bányász tér: szabadtéri kondigépek, friss virágágyások, szalonnasütő, sőt még sakkasztalok is várják mostantól a putnoki lakosokat.

Putnok város polgármestere, Tamás Barnabás a következőket mondta el: „Nagy örömmel fogadtam a hírt, hogy a Borsodi Putnokot választotta ki a közösségi tér megépítésére. A terület, ahol a beruházás megvalósult már igencsak megérett a megújulásra, arra, hogy kellemes park, illetve közösségi tér funkciót töltsön be. Sokan laknak a teret körül ölelő épületekben, így biztos vagyok benne, hogy minden itt lakó talál az új közösségi téren számára kedvező lehetőséget arra, hogy a lakásból kimozdulva, egy jó hangulatú kellemes atmoszférájú parkban feltöltődjön, kikapcsolódjon. A Borsodinak köszönhetően új, üde színfoltja lett ez a tér a városnak, melynek külön értéke, hogy emberek építettek embereknek.”

Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője az ünnepélyes téravatón elmondta: „A „Borsodi Teret Ad” pályázat keretében átadott közösségi tér kézzel fogható bizonyítéka a hazai pálya iránti elkötelezettségünknek, és a kezdeményezéssel az volt a célunk, hogy hogy visszaadjunk valamit az itt élőknek abból a szeretetből, amit tőlük kapunk. Egyben szeretném megköszönni a Putnok város közreműködését és a Borsodi munkatársaknak szívből jövő és odaadó munkájukat, hiszen nélkülük nem adhattunk volna át ma új közösségi teret a városnak.”

Fotó:OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek