2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Közösségi tér épült Bükkaranyoson

– Minden alapszolgáltatással rendelkezi településünk, de valami hiányzott az életünkből. Olyan közösségi tereknek voltunk híján, ahol sportolhatnak a fiatalok, ahol a kismamák összejöhetnek, s beszélgethetnek, amíg a gyerekek játszanak, ahol közösen piknikezhetnek a baráti társaságok.

Ezért is fontos számunkra, hogy ezt a rendezvényparkot megépíthettük, – mondta Nagy Lajos polgármester  szombaton, a bükkaranyosi falunapon, ahol átadták a Leader pályázatból megvalósult létesítményt. Az elnyert több mint 12,5 millió forintból még két másik játszótér is megújulhatott a faluban.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője mielőtt átadta a falu lakosságának a rendezvényteret, ahol már szombaton mindenhol, sütöttek, főztek, a gyerekek játszottak, a fiatalok fociztak, többek között a következőt mondta:- Nincs könnyű helyzetben a helyi önkormányzat, mert Miskolc közelsége miatt, speciális körülmények között kell működnie. A munkahely a nagyvárosban van, a gyönyörű környezet miatt a családok kiköltöznek Bükkaranyosra, ezért ennek meg kell felelnie, infrastruktúrával, biztonsággal, megfelelő létszámot befogadó óvodával, iskolával. Az itt lakóknak úgy kell érezniük,  hogy valóban úgy érezzék, jó itt élni. A nemzetiszínű szalagot az államtitkár, a polgármester, és Koleszár Gábor, az MVH BAZ megyei Kirendeltség vezetője / balról-jobbra/ vágta át.

                                                

Ebben az évben a Bükkaranyosért díjat az 1997-ben alapított Bükkaranyosi Huszárbandérium kapta, amelynek fő célja a magyar lovashagyományok megőrzése. Elnöke, Fábián Ferenc vette át a díjat.

A történelmi egyházak képviselői is megáldották a Szabadidő parkot, majd egész nap kulturális programokon szórakozhattak az idelátogatók. Az idő is kedvezett a szabadban eltöltött programokhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…