2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A Nokia új GSM-R termékkel növeli a vonatok biztonságát és sebességét

A Nokia új GSM-R termékkel növeli a vonatok biztonságát és sebességét

A továbbfejlesztett Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszer automatikus vonatvezérlést tesz lehetővé, valamint 40%-kal növeli a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képességét

A Nokia termékportfoliójának továbbfejlesztésével segíti a vasúti üzemeltetőket üzembiztonságuk és hatékonyságuk javításában. A társaság új, automatikus vonatvezérlést elősegítő GSM-R* (Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszer) termékgenerációja hatékony és megbízható kommunikációs eszközt biztosít a gyorsvasút-üzemeltetők számára a kritikus fontosságú, valósidejű információk közléséhez. Az automatikus vonatvezérlést támogató Nokia GSM-R rendszer segítségével – az üzembiztonság fenntartása mellett – mostantól 40%-kal növekedhet a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képessége.

A Nokia legújabb fejlesztésű GSM-R termékei hozzásegítik a vasúti üzemeltetőket az európai vasúti hatóságok** által előírt, üzemkritikus hang- és adatkommunikációs követelmények teljesítéséhez. A Nokia, a GSM-R rendszer fő fejlesztőinek egyikeként, most a legmodernebb hardvereszközökön működő, földrajzilag redundáns központi megoldással*** fejlesztette tovább termékportfólióját.

A társaság legújabb fejlesztései között található továbbá az IP átvitellel működő, egyedileg méretezhető rádiósrendszer is, amelynek segítségével csökkenthetők az üzemeltetési költségek, illetve használata által a vasúti szolgáltatók felkészíthetők az LTE-hez hasonló, IP-alapú mobil szélessávú technológiák jövőbeni alkalmazására. Globális Szolgáltatási csoportjának segítségével a Nokia átfogó GSM-R megoldást kínál, amelyek keretében összehangolja a partner termékek és a kulcsrakész szolgáltatások alkalmazását, ideértve a hálózattervezést, projekt kivitelezést és a beszállítók kezeléséhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

A Nokia GSM-R portfolióját azzal a céllal fejlesztette ki, hogy az iparágon belül a legmagasabb szintű üzembiztonságot és legnagyobb sebességet biztosítsa a vasúton utazók számára, illetve megbízható és hosszú távú támogatást nyújtson a vasúti üzemeltetők részére. A rendszer tökéletesen illeszkedik a vállalat átfogó mobil szélessávú stratégiájához. A Nokia az általa telepített, 20 országban működő és 70 000 km hosszúságú vasútvonalat lefedő 29 GSM-R hálózatával piacvezető ezen a területen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek