2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Keresztúriak XVIII. találkozója Sajókeresztúron

Most még éppen az Ismerős Arcok együttes koncertje szól a sajókeresztúri színpadon, és egész délután néptánccsoportok fellépésében gyönyörködhetett  a nagyérdemű.

Mint azt Kollár Miklós polgármestertől megtudtuk, 25 keresztúr nevű település vesz részt az idei találkozón, s 750 vendéget fogadnak a házigazdák. A települések képviselői tegnap délután érkeztek, ma délelőtt zeneszó mellett felvonultak Sajókeresztúron, majd a hatalmas erre a célra felállított sátorban ünnepélyes megnyitón vettek részt. A sajókeresztúri polgármester köszöntötte a meghívottakat, s elmondta, hogy a rendezvény megszervezésére beadott első pályázat nem nyert, és akkor azért kétségessé vált az idei rendezvény megszervezése, de azután a következő pályázaton, Rákoskeresztúr hathatós segítségével, mind a magyar kormány, mind az európai unio támogatta a rendezvényt. Kovács József a KNTSZ elnöke beszélt a találkozók történetéről, jelentőségéről. Azt is elárulta, hogy a holnapi közgyűlésen derül ki, ki lesz a következő vendéglátó.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket. Hagyomány szerint átadták a Sajókeresztúrért kitüntető címet, amelyet ebben az évben Rátkai Józsefnének, é Molnár Józsefnek ítélte oda a helyi testület. A Keresztúriak Érdemrendet, amelyet 2009-ben alapítottak, Kollár Miklós kapta meg. A Csodavár Ovisok tánca a megnyitón osztatlan sikert aratott.

Vasárnapig tart a hagyományos ünnep, és addig a házigazda település minden tagja azon igyekszik, hogy mindenki nagyon jól érezze magát. A sokszínű programokra természetesen várják a szomszédos települések lakóit is.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…