2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF

Jubileumi Gömör Expo Putnokon

Ami elragadó volt, az a sokszínűség amely a jubiláló Gömör Expot jellemezte. Nem csupán a változatos programkavalkád amivel megtöltötték a három napot, hanem a szervezettség, rendezettség, valamint, hogy díszbe öltözött a város is.

A sorban a XX.rendezvény kitűnő lehetőséget teremtett a helyi gazdasági élet szereplőinek a bemutatkozásra, kapcsolatépítésre, a közönségnek pedig a nézelődésre, szórakozásra.
A városháza dísztermében megrendezett jubileumi találkozóval indult pénteken a rendezvénysorozat a testvértelepülések képviselőinek a részvételével, amelyen egy filmetüddel elevenítették föl az elmúlt 20 esztendőt. Jó volt látni, hogy egy rendezvény a kezdetektől hová fejlődhet, ha nem kóklerek, hanem hozzáértő, városukat szerető emberek kezébe kerül.

A megnyitó keretében beszédet mondott Tamás Barnabás, Putnok Polgármestere valamint Török Dezső, a B-A-Z megyei Közgyűlés elnöke, aki azt hangsúlyozta, hogy mennyire szép és fontos, hogy a testvérvárosok mindegyike képviseli települését a rendezvényen, mert eleinte csak  kulturális  programokkal mutatkoznak be egymásnak, de később a vállalkozások, a gazdaság szereplői is megjelennek és ezekből a kapcsolatok sokféle hasznot jelentenek. Tamás Barnabás örömmel jelentette be, hogy szeptember 8-án az Országos Vadászati Kiállítás és Vásárt Putnok rendezheti meg, ami nem csupán azért fontos, mert évek óta együtt munkálkodnak ezen a két ország vadászai, hanem azért is, mert úgy érzik, tettek valamit a térség előremozdításáért. – A térség motorja Putnok, mint ahogy az európai térség motorja Magyarország. Ha 10 évvel ezelőtt valaki azt mondja Putnokon, hogy mára nem lesz egyetlen munkanélküli sem, azt senki nem hitte volna el, ma pedig így van. – mondta.

A rendezvényt, s a meghívókat köszöntötték a testvérvárosok polgármesterei is, majd Felsőnyárád, Ózd, Berente, putnok, Rudabánya, Sajószentpéter mazsorett csoportjainak felvezetésével mentek át az expo helyszínére.

A megyei közgyűlés elnöke méltatta az immáron húsz éves rendezvénysorozatot, mint a gömöri térség határon átívelő, kapcsolatépítő eseményét. A megnyitó keretében adták át hagyományosan a vásárdíjakat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat különdíját a Kápolnai Kft. képviselője vehette át  Török Dezsőtől. Vásárdíja lett a Lepkeház, amelyet a Miskolci Vadaspark állított föl, ezzel is közelebb hozva a természetet a vásárlátogató gyermekekhez.

Az ünnepi pillanatokat követően az érdeklődők megtekintették a vásárt és a kiegészítő kulturális, szórakoztató programokat.

További képek a galériában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek