2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Itthon vagyok! Magyarország szeretlek!

Borsod- Abaúj- Zemplén megye települései gazdag programmal várták  a helyben lakókat, és a hazalátogató vendégeket.

/Folyamatosan frissítjük/
Megyei Barangolás

Sajókeresztúr:

A programsorozat keretében 2015.szeptember 26-án szombaton megrendezték a Szent Mihály Napi Vigasságot. A rossz idő ellenére a település lakói eljöttek a Közösségi Házba, ahol a közös ebéd elfogyasztása után, ami az idén Chili con Carne volt, és a desszert igazi krumplilángosból állt, amelyet az udvaron felállított tűzhelyeken sütöttek.
A főételt Kollár Miklós polgármester tálalta, az isteni krumplilángost – 500 darab készült belőle – sütötték az asszonyok, köztük a település jegyzője is.

Délután aztán nótázás Dobi Zoltánnéval majd Karaokee party és verseny következett, volt sztárvendég is, és este grill-virsli party a tűz körül. A rendezvényt egy barátságos dolmányos varjú is meglátogatta, Ő sem maradt éhen.

Kisgyőr:

Bár az időjárás kicsit átrendezte, a kisgyőri Őszi sokadalom rendezvényét, de a kisgyőriek ettől nem jöttek zavarba, s a rendezvény helyszíne a művelődési ház lett, ahol Tállai András, nemzetgazdasági miniszter átadta az önkormányzati intézményekre telepített napelemes rendszerek beruházást.

Azután kitört a tánc, és az ünneplés, elindult a szüreti mulatság.

Vasárnap pedig olyan szerencsében van része a település lakóinak és a vendégeknek, hogy Kékedi László polgármester, a Művészeti Akadémia rendes tagja, kíséri végig Őket a gyönyörű kis bükki faluban, és mutatja be “Kisgyőr a faragott falu címmel, mindazt az épített örökséget amelyre méltán lehet büszke.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum