2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton ismét felszólította a horvát miniszterelnököt:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton ismét felszólította a horvát miniszterelnököt:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton ismét felszólította a horvát miniszterelnököt: fejezze be Magyarország és a magyar emberek szidalmazását – ezt közleményben tudatta a tárca az MTI-vel.
A tárca tájékoztatása szerint Zoran Milanovic horvát miniszterelnök pénteken, a szerbiai közszolgálati televíziónak nyilatkozva Magyarországról azt mondta, a magyarok falat építenek, a barbárok felé, a szerbek felé, amelyet elfogadhatatlannak tart. Kijelentette azt is: „Horvátország megakadályozhatja Szerbia európai uniós csatlakozását, de én ezt nem szeretném”.
A külügyi tárca erre válaszul azt közölte: az elmúlt két hétben világossá vált a különbség a magyar és a horvát kormány között. A horvát miniszterelnök két hete folyamatosan sértegeti Magyarországot és a magyar embereket, pedig „lenne oka a szerénységre”, hiszen Horvátország bevándorlókat ellátó rendszere egy nap alatt összeomlott.
Horvátország a bevándorlók regisztrálása és ellátása helyett tömegével Magyarországra hordja a migránsokat – szerepel a kommünikében -, Horvátország megzsarolta Szerbiát és képtelen vádakkal illette Magyarországot.
Magyarország ezzel szemben minden európai jogszabályt betart, az idei évben eddig ideérkező több mint 240 ezer bevándorlót ellátta, és nagy többségüket regisztrálta.
„Magyarország tiszteli azokat az országokat, amelyek szintén helyt állnak, és viselik a terheket” – zárul a tárca közleménye.
Szijjártó Péter a Tanjug szerb hírügynökségnek adott interjúban már pénteken is azt üzente a horvát miniszterelnöknek, hogy hagyja békén Magyarországot és Szerbiát, ne keverje bele őket a horvát választási kampányba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek