2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Hernádszentandrási gyarapodás

Egy újabb kapu nyílt ki Hernádszentandrás  előtt  a közösség gyarapodására. Hernádszentandrás komplex telep-programja keretében 137 milliót forintot költhetnek  a falu komplex humán szolgáltatásának fejlesztésére. A program  az elmúlt hónapokban pozitív élményeket hozott.
Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere arról beszélt:  nagyon kevés településnek adatik meg, hogy a közösség kovácsolására – a gyerekektől a nyugdíjasig – ilyen forrás álljon a rendelkezésre.  Hernádszentandrás az elmúlt években bebizonyította : a leszakadás helyett a fejlődést választotta.  Ez  a program szervesen épül azokra a fejlesztési területekre, amelyet eddig is képviselt a település. Az elmúlt hónapok munkája  visszajelzést és megerősítést hozott abban, hogy jó irány volt az eddigi tevékenység . Ezt az irányt az is alátámasztja: nemrégiben egy újabb pályázati sikert könyvelhetnek el, ahol 187 millió forint áll a  rendelkezésükre a fejlesztésekre .
A Hernádszentandrás komplex telep-programja alapgondolata: segítséget nyújtani  a szociális, közösségi, oktatási, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási hátrányok felszámolására, enyhítésre.  Célul tűzték a felnőtt lakosság képzését a foglalkoztatási esélyek növelésre, a gyerekek tanulási lehetőségeinek megteremtését, a tehetséggondozást.  A helyi intézmények munkatársainak felkészítését a helyi programok sikeres megvalósítására és a tartós működtetésre.
Üveges Gábor kijelentette:  olyan képzéseket kapnak az emberek, amelyek a mindennapi életben a hasznukra válnak , olyan kompetenciákat fejlesztenek, amely a társas együttlétet, a gyereknevelést, a  családi gazdálkodást erősíti. Nemcsak humán erőforrás terén, hanem  tárgyi eszközökben  is gyarapodik Hernádszentandrás: ennek  keretében alakítják ki a Csillag- Cserhaj Szolgáltatóházat és a Csillag Szolgáltató pontot.
Hernádszentandrás Önkormányzata konzorciumi partnerei: Abaújrakezdés Közhasznú Egyesület és a Türr István Képző és Kutató Intézet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek