2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Megújult a Vöröskereszt miskolci hajléktalanokat gondozó központja

Megújult a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet Hajléktalanokat Gondozó Központja, az uniós pályázaton nyert csaknem 120 millió forintból korszerűsített létesítményt pénteken adták át. Az átadáson Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök szavait idézte: “senkit nem hagyunk az út szélén”.

Mint mondta: a kormány a hajléktalanok ellátására, a legrászorultabb emberek segítésére “igen sok pénzt” fordít évente, a Magyar Vöröskereszt munkáját 180 millió forinttal támogatja, ehhez most az uniós pályázati lehetőségeknek köszönhetően fejlesztési forrás is járul.

Hozzátette: ennek, és a megyei vöröskeresztnek a miskolci önkormányzattal húsz évvel ezelőtt kötött együttműködésének köszönhetően újult meg a hajléktalanokat gondozó központ.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere arról szólt, hogy ez az intézmény nagyon fontos szerepet tölt be a hajléktalanok ellátásában, gondozásában. A mostani beruházás az épület komfortosítását és nem a férőhelyek növelését tűzte célul.

Emlékeztetett arra, hogy a miskolci önkormányzat az elmúlt négy évben nemcsak a szociális ellátórendszerre költött pénzt, megújult öt rendelő-komplexum, kilenc óvoda, három bölcsőde, épült két egészségház.

Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke azt mondta: a Nemzetközi Vöröskereszt négy évvel ezelőtt hirdette meg 2020-ig tartó stratégiáját, amelynek céljai között egyaránt ott van az életmentés, a megélhetési források megóvása, a katasztrófák és válságok utáni helyreállításban való közreműködés, a szociális munka, a szegénység enyhítése.

Ez a Magyar Vöröskereszt stratégiája is, a biztonság, az egészség és a szociálpolitika – szögezte le.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…