2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Hamarosan kezdetét veheti a hűtőház építése

Szabó Gergely Harsány Község Önkormányzatának képviseletében, illetve Szonda Árpád a Szoniszer 2000 Kft. részéről aláírta a Harsányi hűtőház kivitelezési szerződését 2018. október 17-én.

Ezzel a munkaterület átadását követően elkezdődhet a 265 négyzetméter hasznos alapterületű, 2 hűtőtérből álló hűtőház építése. A több mint 76 millió forint összértékű beruházás eredményeként egy zöldség- és gyümölcs előkészítő üzem és a hozzá kapcsolódó hűtőház fog megépülni a település ipari-gazdasági területén, melyet beruházások, vállalkozás letelepedésre alakított ki önkormányzat. A projekt lehetősséget biztosít az önkormányzat, valamint a helyi és környékbeli gazdák, őstermelők által megtermelt zöldségfélék előkészítésére, tisztítására, osztályozására, csomagolására, tárolására, illetve piacra-juttatásra. „Nagy öröm számomra, hogy az önkormányzat lokálpatrióta gazdaságpolitikáját újabb siker övezte. Hiszen a mai napon egy gazdasági beruházásnak az első lépését tesszük meg, és külön örülök annak, hogy újra egy helyi vállalkozás nyerte a közbeszerzési eljárást. Az önkormányzat évek óta törekszik a jó minőségű, lehetőleg minél kevesebb vegyszerrel kezelt zöldségek termesztésére és az ebből készült ételek előállítására. Harsány 2011. óta zöldségfélék és sertéshús előállítása terén önellátó. Nagyon fontos, hogy a gyerekeink asztalára ellenőrzött, minőségi alapanyagokból készült ételek kerüljenek, amelyek a kor egészségügyi kihívásainak megfelelnek, és jól szolgálják a jövő generáció fejlődését.” -hangsúlyozta Szabó Gergely polgármester.

Molnár Dániel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek