2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Falunap a csereháti dombok között: Galvácson

Immár hagyományosan szombaton, ismét Falunapot rendeztek az aprócska településen.

Az alig több mint 100 főt számláló kis faluban augusztus 06-án szombaton egész nap különböző programokkal vártak mindenkit.
A település első embere Slezsák József polgármester és a rendezvény társszervezői, támogatói nagyon fontosnak tartják a tradícionális eseményt:

– Polgármesterként a testülettel és a galvácsi lokálpatriótákkal mindig arra törekedtünk, hogy a Galvácshoz kötődő embereket összekovácsoljuk és egy kellemes hangulatú falunap keretében vendégül lássuk. Ennek óriási jelentősége van a falu fejlődése szempontjából, hiszen, aki fontosnak tartja egykori szülőhelyét, az valamilyen formában tesz is érte.
Emellett a turizmus fejlesztése szempontjából is kiemelkedő jelentőségű ez a szombati esemény, s nem utolsó sorban kellemes kikapcsolódást jelenthet az itt lakóknak is – mondta Slezsák József.

A XIII. Galvácsi Falunap délelőtt 10 órakor a főzőversennyel vette kezdetét, majd Szentmise volt a helyi katolikus templomban. A Szabadidőpark színpada délután 4 órától népesült be, ekkor a szendrői Százszorszép Mazsorett csoport, majd a szendrői népdal csoport, a Dobi házaspár és végül a Bódvavölgyi Néptánccsoport lépett fel. A főzőversenyen nyolc csapat versengett,volt aki babgulyást, volt aki slambucot, volt aki vadat, vagy palóclevest főzött s kínált a népes vendégseregnek. Molnár Csaba vállalkozó csapata barátságos focimeccset játszott, felvonultak a szuper motorok, a fiúk nagy örömére, s a kislányok szépséges motívumokat festhettek arcocskájukra.

A falunapot élőzenés szabadtéri bál zárta, ahol nagyon jó hangulatban vasárnap hajnal kettőig szórakoztak a falu lakói és a meghívottak.

OBE-OL

 

 

 


További képek a galériában!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek