2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Kezdődik a Zöld Sziget!

Augusztus 10-én kezdődik a Zöld Sziget, vagyis a Ökopolitikai Nyári Egyetem Horányban. Az Ökopolitikai Műhely Alapítvány négynapos rendezvényén napközben zöld témákról szóló beszélgetések, képzések és kulturális programok, esténként filmvetítés és koncert várja a résztvevőket. Ott lesz Andor László, Schiffer András, Szendi Gábor és a Krétakör is. A negyedik alkalommal megrendezett nyári egyetem előadásain szó lesz többek között az atomenergia jövőjéről, a biomassza dilemmáról, a vízhiányról és az ebből származó konfliktusokról. Körbejárjuk a fogyasztói társadalom problémáit, a fenntartható vidékben és a zöld közösségi nevelésben rejlő lehetőségeket. Megvizsgáljuk, hogy a foglalkoztatáspolitika, az új mozgalmak és zöld vállalkozások, vagy akár a városbloggerek hogyan alakítják környezetünket. A nyári egyetem résztvevői a nők közéleti szerepvállalásáról és a férfiak családi életben betöltött szerepéről is hallgathatnak előadást.

A beszélgetőtársak között lesznek Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős EU-biztos; Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke; Gerald Häfner EP-képviselő, az Európai Polgári Kezdeményezés „atyja” és Schiffer András az LMP frakcióvezetője.

A Zöld Sziget előadói között nem csak politikusokat, hanem neves szakembereket is köszönthetünk: például Zlinszky Jánost, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa Irodájának főosztályvezetőjét, Adamik Mária szociológust, Szendi Gábor pszichológust, vagy Rodics Katalin természetvédőt.

A nyári egyetem hallgatói a Krétakör Színház segítségével megismerhetik a politikai aktivizmus művészeti formáit. Megtanulhatják, hogyan lehet hulladékból új tárgyakat készíteni, alkothatnak textilékszereket, részt vehetnek az Élményakadémia programjain. Mindehhez esténként a moldvai csángó népzenét játszó Berka Együttes, a nyugat-afrikai ritmusok világát bemutató Sankolokan, valamint az autentikus cigány zenét és táncot előadó Terne Phrala nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek