2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Zuhan a gáz világpiaci ára – El kell törölni a hétszeres rezsiemelést!

Árnyékkormány: Zuhan a gáz világpiaci ára – El kell törölni a hétszeres rezsiemelést!

Magyarországon kívül szinte egész Európában örülhetnek az emberek: az európai rezsicsökkentés hatására a gáz világpiaci ára az egyötödére csökkent annak, mint amennyibe tavaly augusztusban került. Amikor tavaly augusztusban az Orbán-kormány eltörölte a rezsicsökkentést és a hétszeresére emelte a rezsit, éppen a világpiaci árakra hivatkozott.

Az Árnyékkormány szerint el kell törölni a hétszeres rezsiemelést. Varju László sajtótájékoztatóján azt mondta, nem hazudhatja tovább a kormány a magyar embereknek, hogy a háború és a szankciók tehetnek a rezsiemelésről, hiszen egész Európában az egyötödére zuhant vissza a gáz ára. Varju László, rezsiügyi árnyékminiszter szerint Orbán nem hajlandó véget vetni a megszorításoknak, mert a kormány tovább nyerészkedik a rezsiszámlákra rakott, Európa-rekorder áfán, amit az emberekkel fizettetnek meg. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a rezsi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …