2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK kiszúrta: Orbán Viktor 40 milliárd forintért küldene embert az űrbe, miközben pedagógus-béremelésre és rezsitámogatásra nincs pénz

A DK kiszúrta: Orbán Viktor 40 milliárd forintért küldene embert az űrbe, miközben pedagógus-béremelésre és rezsitámogatásra nincs pénz

Sokszor elmondtuk, hogy a fideszes korrupciónak csak a csillagos ég szabhat határt, de úgy tűnik,  a Fidesz már ezeket a határokat is feszegeti.

A nemzetközi sajtó és az űripari szakportálok szerint az Orbán-kormány 100 millió dollárt, azaz mintegy 40 milliárd forintot készül arra költeni, hogy az amerikai Axiom Space segítségével egy embert juttasson az űrbe. Szijjártó Péter szavai alapján a szerencsés ráadásul nem is egy magyar űrhajós lehet, aki ezért tanult és erre tette fel az életét, hanem egy űrturista – ez még az Európai Űrügynökség vezetőit is meglepte.

A DK szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor 100 millió dollárból küldene embert az űrbe, miközben az ország belesüpped a Fidesz által okozott megélhetési válságba. Pedagógus-béremelésre, rezsitámogatásra nincs pénz, de arra, hogy embert küldjünk az űrbe, eltapsolnának 40 milliárd forintot. A DK azonnali magyarázatot követel: Tiborcz István, Orbán Ráhel, Mészáros Lőrinc, vagy esetleg maga Andi szeretne-e a magyarok pénzén az űrbe látogatni? A DK szerint akár a pedagógusok bérére, akár rezsitámogatásra költené ezt a pénzt a kormány, biztosan jobb helye lenne.

Varga Zoltán 

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek