2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A Demokratikus Koalíció törvényjavaslattal fordult a kormányhoz, hogy az oligarcháktól is szedjék be az extraprofitadót!

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslattal fordult a kormányhoz, hogy az oligarcháktól is szedjék be az extraprofitadót!

A nyár elején jelentette be a kormány, hogy a különböző cégektől úgynevezett extraprofitadót szed be, ami a rezsivédelmi alapba kerül. Ez volt az orbáni megszorítások és adóemelések egyik első lépcsője.
A Demokratikus Koalíció törvényjavaslattal fordult a kormányhoz, hogy az oligarcháktól is szedjék be az extraprofitadót! Ne maradjanak ki a kaszinó-autópálya-szerencsejáték-dohánytermékek-bánya-és hulladékgazdálkodási koncessziót elnyerő cégek se, azaz a Tiborczok és Mészárosok is vegyék ki a részüket a terhekből. És vegye ki részét a honvédelmi miniszter is, aki a napokban 1,6 milliárd osztalékot zsebelhetett be a kaszinó üzletből. Azt ugyanis nem tudjuk elfogadni, hogy míg a magyar családokat orbáni megszorításokkal, adóemelésekkel, inflációval és rezsiemeléssel gyötrik, addig az oligarchák élik tovább vidáman az életüket és gyűjtik tovább a lopott milliárdokat.

Kálmán Olga 

A DK frakciószóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek