2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Milyen szobai wc típusok vannak?

Tartósan mozgáskorlátozott személyek számára maga a mosdóba jutás is számos nehézséggel jár. A szobai wc-k a higiéniás szükségletek ellátását tudják megkönnyíteni tartósan mozgáskorlátozottak, illetve segítőik számára.

 

Segédeszköz a biztonságos mosdóhasználathoz

 

A szobai wc-ket nemcsak otthonápolás során használják, de intézményekben, kórházakban és szociális otthonokban is. Minden olyan esetben, amikor a beteg nem tud önállóan és biztonságosan eljutni az illemhelyre, segítséget nyújt ez az eszköz. A Rehaker.hu kínálatában megtalálható szobai wc-k minden, a beteg állapotától függő igényt kielégítenek.

 

Az állítható magasságú változatok segítségével pontosan a beteg igényeihez és kényelméhez lehet állítani a wc méretét. Azoknak, akik nem a megszokott testméretekkel rendelkeznek, elérhetőek nagy teherbírású szobai wc-k is. Utazás, illetve tárolás során pedig az összecsukható kialakításúak tudnak előnyösek lenni.

 

Milyen változatok vannak?

 

A szobai wc-k közül a beteg igényeinek megfelelően kell választani elsősorban. Ezenfelül figyelembe kell venni az adott hely sajátosságait is, legyen szó akár otthonápolásról, akár intézményi ellátásról. Ennek megfelelően lehet választani gördíthető vagy fix, kerék nélküli változatok közül. A gördíthető változatnál figyelembe kell venni, hogy az eszköz nem arra lett tervezve, hogy hosszabb távon, kerekesszékként használják. Kialakítása kisebb helyváltoztatások biztonságos kivitelezését teszi csak lehetővé.

 

Az egyes verziók között lehet különbség a tárolóedény méretében és formájában, illetve abban, hogy az ülőfelület párnázott vagy párnázatlan. Kényelmi funkciók közül a karfa kialakítása lehet különböző, létezik felhajtható, illetve levehető változat is.

 

A szobai wc-k előnyei

 

Ezek a segédeszközök olyan anyagból készültek, amely segítségével könnyen és gyorsan tisztíthatóak. Ezáltal a lehető leghigiénikusabbak, illetve a lehető legkevesebb munkát jelentik a segítők számára. A higiénia érdekében a szobai wc-khez tartozó vödör szállítás közben lefedhető, illetve egyetlen mozdulattal hátrafelé eltávolítható. Vannak olyan kialakításúak is, amelyek zuhanyszékként is használhatóak.

 

Egyes változatok wc magasítóként is alkalmazhatóak, ilyen esetben elsőként a tartozék vödröt kell eltávolítani. Ezután pedig a wc kagyló fölé kell állítani az eszközt, így a felhasználója lényeges magasabban ül, mintha csak a wc-t használná önmagában. Ez kényelmesebb és biztonságosabb leülést és felállást tesz lehetővé.

 

A szobai wc-k lehetővé teszik a tartósan mozgáskorlátozott emberek számára, hogy a mindennapos mosdóhasználat a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb legyen. Kialakításuknak köszönhetően nemcsak a használójuk, hanem a segítőik életét is megkönnyítik./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek