2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Tanácsok a névjegykártya használatához

Bizonyára mindenki tudja, hogy a névjegykártyák alkalmazása elengedhetetlen az üzleti életben. De vajon azt is ismerjük, hogy hogyan kell őket helyesen használni? Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen trükkök vannak erre, illetve hogyan célszerű őket alkalmazni.

 

Fontos a kialakítás

 

A névjegykártya nemcsak egy darab papír, hanem egy kis szelete a vállalkozásunknak, illetve a személyünknek is. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy kellő figyelmet fordítsunk a designra, illetve a tartalomra is. Mindenféleképpen érdemes részleteibe menően megtervezni a kivitelezést, mielőtt nyomtatásra adjuk a fejünket. Szeretnéd mindezt modern köntösbe bújtatva megtenni? Olvasd el a CardInMove digitális névjegyeinek különlegességeit!

 

A design esetében rendkívül fontos, hogy a névjegyünk kialakítása tükrözze a vállalkozásunk arculatát. Hiszen így könnyebben beazonosíthatóak leszünk, és meg tudjuk könnyíteni a jövőbeni kapcsolatfelvételeket.

 

Tekintsünk úgy a névjegyünkre, mintha egy marketing eszköz is lenne a puszta információhalmazon túl. Éppen emiatt érdemes belevinni egy kis kreativitást is a megalkotásnál. Hogyha sikerül kellően egyedi kinézetet szerkesztenünk, akkor sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy megmaradunk a partnerünk fejében.

 

Így pedig nagyobb lehetőséget adunk magunknak arra, hogy a találkozó után is felkeressen minket, és kezdetét vegye egy üzleti együttműködés.

 

Hogyan adjuk át?

 

Ha igazán profik szeretnénk lenni, akkor a névjegykártya átadására is kellő figyelmet fordítunk. Egyik fontos szabály, hogy mindig álljunk fel ehhez az eseményhez. Ezzel azt jelezzük a partnerünk felé, hogy megadjuk számára a kellő tiszteletet.

 

Ugyanezen a vonalon elindulva elengedhetetlen az is, hogy a névjegyünket mindig a másik fél kezébe adjuk. Ha az asztalon csúsztatjuk át, az elképzelhető, hogy negatív benyomást fog kelteni. Így semmiképpen ne felejtsük el ezt a két tényezőt!

 

Az európai kultúrkörben az a megszokott, hogy jobb kézzel nyújtjuk át a névjegykártyát. Így érdemes neked is ezt a módszert követni, ha szeretnéd betartani az etikettet. Ez pedig mindenképpen javasolt, hiszen így érhetjük el, hogy jó impressziót keltsünk a partnerünkben.

 

Apróságnak tűnhet, de arra is ügyeljünk, hogy a névjegyünket mindig a sarkánál fogja adjuk. Így rögtön láthatóvá tehetjük a kreatív design elemeket, és nem takarjuk el őket a kezünkkel. Ennek hatására pedig lehet, hogy már az elején szimpatikusabbak leszünk a fogadó fél számára.

 

További hasznos tippek

 

Hogyha több nyelvű névjegykártyával rendelkezünk, és külföldi partner részére nyújtjuk át azt, akkor mindenféleképpen az ő nyelvén íródott oldalt fordítsuk felé. Ezen a vonalon elindulva érdemes megemlíteni, hogy a szöveg is mindig a másik fél felé nézzen.

 

Így elkerülhető az, hogy meg kelljen fordítania a névjegykártyánkat, miután megkapta. Amennyiben több névjeggyel rendelkezünk, figyeljünk rá, hogy mindig az alkalomhoz illő darabot használjuk. Reméljük, Neked is tudtunk segíteni pár hasznos tippel a névjegykártya használatát illetően!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek