2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A beáramló menekülteknek támaszai a magyar egyházak és szeretetszolgálatok

A beáramló menekülteknek támaszai a magyar egyházak és szeretetszolgálatok

Talán már kezdünk teljesen hozzászokni ahhoz, hogy naponta emberek ezrei érkeznek hazánkba Ukrajnából, a háború elől menekülve.

 

 

 

 

 

 

 

A Magyarországon tapasztalható országos összefogás a menekültek megsegítésére hűen tükrözi a magyar szabadságszeretet eszméjét. Hisz pont azokat segítjük ki egyként, akiktől a szabadságukat és mindenüket elvehetik. A katasztrófavédelem, a hatóságok és a nagy egyházak szeretetszolgálatai mellett a kis egyházak önkéntesei is aktív részesei a menekültek támogatásának a háború kitörése óta.

 

A szcientológia önkéntes lelkészek kezdetektől fogva igyekeznek segíteni a hazánkba érkezőket, illetve az őket támogató szervezeteket. Az elmúlt hetekben rendszeresen jártak az ukrajnai határátkelőknél, különféle menekülteket fogadó szeretetszolgálatoknak és önkormányzatoknak adományozva. Biztosítottak mindent, amire igény volt: tartós élelmiszert és higiéniai szereket, vagy épp több száz papucsot, hogy megkönnyítsék a tisztálkodás körülményeit az ideiglenes menekültszállásokon. Részt vettek a főzésben, fertőtlenítésben, és adományok pakolásában is.

 

Nemrég közel egy tonna alapanyagot vittek főzéshez Tiszabecsre, a pünkösdi egyház szeretetszolgálata által fenntartott ideiglenes menekülttáborba, ahol átlagosan százötven kárpátaljai menekültre főznek naponta. Igaz, nekik még nem dúl konkrétan háború a lakóhelyükön, ám a katonaság lefoglalta sokuk házát, és kisajátították javaikat. Legutóbb pedig az evangélikus gyülekezet egyik budapesti központjába vittek tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket, ahonnan a hitközség szétosztja azon menekülteknek, akiket országszerte szállásolnak el.

 

A szcientológusok rendszeresen juttatnak ki adományt Kárpátaljára is, az ott élő magyaroknak. A tartós élelmiszeren kívül az igényeknek megfelelően más támogatást is nyújtanak a határon túl élő honfitársainknak. Így a boltokban fellépő áruhiány, vagy a háború elől menekülők elszállásolása miatt olyan is előfordult, hogy pelenkákat, takarókat küldtek ki, vagy éppen egy hűtőszekrényt szereztek be egy határon túli magyar család számára Ukrajnában. Az adományok eljuttatása mellett több szcientológia önkéntes lelkész szállásolt el otthonában menekülteket, vagy segédkezett a fuvarozásukban.

 

A menekültek megsegítése mellett pedig a szcientológusok továbbra is folytatják a hazai rászorulók támogatását, ezért utaznak ma Budapestről Hódmezővásárhelyre, hogy tartós élelmiszerrel segítsenek több, mint 30 rászoruló családot. Bár mostanában a hazai hírekben talán kevesebb szó esik az itthoni bajba jutottakról, az egyházak és szeretetszolgálatok róluk sem feledkeznek meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek