2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Virágba borul Miskolc – Városunk is benevezett a 2012. évi Virágos Magyarországért versenyre

Virágba borul Miskolc – Városunk is benevezett a 2012. évi Virágos Magyarországért versenyre

A virágosítás az egynyári palánták kiültetésével kezdődött májusban a városban. Miskolc virágosítása ezzel nem fejeződött be, hiszen még 20 ezer palánta kerül virágládákba, virágfák edényeibe, kaspókba.

Elkezdődött a virágládák kihelyezése, összesen 80 db díszíti majd a várost.  Megkezdődik a virágfák kihelyezése is. Hétfőtől 15 db Tapolcára kerül. Ezek gondozását  „örökbefogadók” vállalták, így a Miskolctapolcáért Egyesület,  a Mibob Kft., a Csónakázó tónál  Fekete György valamint az East Side tulajdonosa.  A többi -15 darab- 3 emeletes, egyenként 3 méter magasságú virágfa, a város más részeire kerül.Ezek gondozását a Városgazda látja majd el.
Összesen 300 db kaspót is kihelyeznek, ebből 34 darabot a főutcára, a többi képviselők által megrendelt területekre kerülnek. Nyáron így összesen 2585 m2 -en 93. 305 darab egynyári virágpalánta díszíti a várost.

Miskolc így benevezett a 2012. évi Virágos Magyarországért versenyre, melynek célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A 2012. év kiemelt témája: a település főterének, főutcájának rendezettsége, virág- és növényi díszítése. A verseny elnyeréséhez azonban Miskolc város lakosságának az összefogására is szükség van. Arra kérjük a miskolci vállalkozásokat, üzletek tulajdonosait, és a lakosságot, hogy járuljanak hozzá a Virágos Miskolc cím elnyeréséhez.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek