2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

A magyar gazdatársadalomnak elege van az ígéretekből!

A Jobbik megdöbbenéssel értesült arról, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter sajtótájékoztatóján egyetlen konkrétumként az hangzott el, hogy az új földtörvény parlamenti vitája ismét csúszik. A Jobbik az Országgyűlésben is többször kérte számon a kormányt, és hiányolta az ágazat egészét újraszabályzó törvényt. Legutóbb a miniszterelnök maga mondta el, hogy „a Ház addig nem megy nyári szünetre, amíg nincs új földtörvény”. Ma megtudhattuk, hogy ez is csak egy újabb üres ígéret volt.
A Nemzeti Vidékstratégiához hasonlóan az új földtörvény is csak koncepciószerűen létezik, így viszont nem több mint szépen hangzó szavak összessége. A magyar vidéknek elege van az ígéretekből, valódi és azonnali megoldásokat vár el a kormánytól. Az állami földek javarészt narancsbárókhoz kerülnek, az osztrákok és más országok polgárai már egymillió hektár magyar termőföldre tették rá a kezüket, a kormány pedig mindezt tétlenül nézi.

A korábban oly sokszor ígért élelmiszeripar feltámasztása sem tart sehol, ahogyan az is bizonyítható, hogy az elmúlt két évben tovább erősödött az a tendencia, hogy az agrártámogatások egyre nagyobb hányadát viszik el a sok ezer hektáros gigaföldesurak. Csak Csányi, Nyerges és Leisztinger cégei 10 milliárd forintnyi agrártámogatáshoz és sok százmillió forintnyi területalapú támogatáshoz jutottak 2011-ben – természetesen közpénzből.

A Fidesz azt mondta, hogy nem leszünk gyarmat, a Jobbik szerint viszont ezek a számok mutatják a legjobban, hogy hazánk ma a szó szoros értelmében azzá vált.

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…