2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vadászok az árvízkárosultakért

A tavaszi rekord méretű áradás nemcsak a természeti környezetben, hanem az érintett területek lakosságának is komoly károkat okozott. A magyar vadászok is mélységes megdöbbenéssel és együttérzéssel értesültek a településeket súlyosan érintő árvízről. A vadászok árvízi védekezésben mutatott helytállása mellett, a helyreállítási munkák elősegítésére az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet, valamint az érdekképviseletek megyei szervezetei hat millió forint támogatásban részesítik Szendrő, Onga-Ócsanálos, és Sajóecseg önkormányzatait.

Az adományt Pechtol János az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára és Dr. Székely László az OMVK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezet elnöke adta át az önkormányzatok polgármestereinek, Szaniszló János (Szendrő), Madzin Tibor (Onga-Ócsanálos) és Rabi József (Sajóecseg) uraknak.

Az adomány átadására 2010. július 16-án a Megyei Önkormányzat épületének Szász termében került sor. Az átadáson részt vett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés elnöke Dr. Ódor Ferenc is, aki egyben a Megyei Védelmi Bizottság elnöke. A pénzösszeg felhasználásának konkrét céljairól az érintett szervezetek döntöttek.

A lakossági célú adományok mellett a vadászok felhívást tettek közzé a természeti környezetben, a vadállományban esett károk enyhítésére. A kárfelmérést követően az összegyűjtött adományok eljuttatása az érintett vadászterületekre folyamatban van.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek