2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Életmentésért pofon

A hangonyi tónál eszméletét vesztő férfi az ő segítségére siető mentősökre támadt, vele szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást a rendőrség.

A mentőszolgálat munkatársait július 17-én a kora esti órákban riasztották egy eszméletlenül fekvő férfihez. Amikor a segítség a hangonyi tóhoz érkezett a sérült ismerősei közölték, hogy a 47 éves férfi alkoholt fogyasztott. A további kivizsgálások érdekében a mentősök be akarták szállítani őt az ózdi kórházba. Az eszméletéhez tért férfi az alélt állapotból agresszív üzemmódba kapcsolt át, és ököllel ütlegelni kezdte a mentőautót. A nyugtató figyelmeztetésre pedig a mentőápoló bántalmazásával reagált.

Az időközben kiértesített rendőrök jelenlétében is folytatta agresszív magatartását. A 47 éves farkaslyuki férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…