2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Életmentésért pofon

A hangonyi tónál eszméletét vesztő férfi az ő segítségére siető mentősökre támadt, vele szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást a rendőrség.

A mentőszolgálat munkatársait július 17-én a kora esti órákban riasztották egy eszméletlenül fekvő férfihez. Amikor a segítség a hangonyi tóhoz érkezett a sérült ismerősei közölték, hogy a 47 éves férfi alkoholt fogyasztott. A további kivizsgálások érdekében a mentősök be akarták szállítani őt az ózdi kórházba. Az eszméletéhez tért férfi az alélt állapotból agresszív üzemmódba kapcsolt át, és ököllel ütlegelni kezdte a mentőautót. A nyugtató figyelmeztetésre pedig a mentőápoló bántalmazásával reagált.

Az időközben kiértesített rendőrök jelenlétében is folytatta agresszív magatartását. A 47 éves farkaslyuki férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…

További cikkek