2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Rekordszámú utas az ÉSZAKERDŐ erdei vasútjain

Átlépte a 300 ezret az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2018-ban. A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) több mint 259 ezer utast regisztráltak, a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV) utazók száma pedig meghaladta a 41 ezret. A LÁEV-nél hosszú évtizedek óta, míg a PÁEV-nél kilenc éve nem utazott ennyi ember egy év alatt – tájékoztatott Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

A LÁEV-nél csaknem 20 ezerrel nőtt az utasok száma a 2017-es évhez képest, ami 8 százalékos növekedést jelent. A legtöbben, több mint 50 ezren augusztusban voltak, de nagyon sokan utaztak a Bükkben júliusban és – a már hagyományos Mikulásvonat rendezvénynek köszönhetően – decemberben is.  
A PÁEV-nél több mint 7500-al nőtt az utasszám egy év alatt, ami 22 százalékos növekedés a 2017-es adatokhoz képest. A Hegyközben a nyári hónapok voltak a legerősebbek, júliusban és augusztusban egyaránt több mint 10 ezren utaztak a szerelvényeken. Itt egyébként tavaly a korábbi évtizedek gyakorlatával szakító, új szemléletű menetrend lépett életbe: a főszezonon kívül kevesebb, nyáron viszont több vonat közlekedett. Az intézkedéstől a társaság éppen az utasszám növekedését várta, amit a számok szerencsére igazoltak is.
A kisvasutak ismertségének érezhető növekedésével 2019-ben további utasszám-növekedést vár az ÉSZAKERDŐ Zrt, aminek érdekében üzemviteli és menetrendi oldalról is a legoptimálisabb kiszolgálásra törekszik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum