2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Ragadozók napja a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban

2019. január 28-án, hétfőn a ragadozóké lesz a főszerep a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. A szakvezetéssel egybekötött látványetetéseken, a nálunk nem honos fajok közül a szibériai tigrissel és a perzsa leopárddal ismerkedhetnek meg a látogatók. Az etetés során bemutatjuk az őket veszélyeztető környezeti problémákat és a megmentésükre tett kísérleteket. Mindkettőre nagy szükség van, ugyanis a természetben ezek a fajok a kihalás szélére kerültek.

A hazai nagyragadozók közül a farkasok és hiúzok kapnak kiemelt figyelmet. 11 órától a Bükki Nemzeti Park munkatársa, Gombkötő Péter tart előadást a Bükkben élő farkasokról és hiúzokról, az ezt követő látványetetéseken pedig közelebbről is megismerkedhetünk az állatkertünkben élő képviselőikkel. Szeretnénk hangsúlyozni ezeknek a fajoknak a természetvédelmi fontosságát: jelenlétük teszi teljessé az ökológia rendszert és hozzájárulnak a vadállomány állapotának javulásához is.

Programok:

10:00   Szibériai tigris etetés

10:15   Perzsa leopárd etetés

10:30   Vörös róka etetés

11:00   Gombkötő Péter (Bükki Nemzeti Park) előadása a Bükkben élő farkasokról és hiúzokról

13:00   Európai szürkefarkas etetés

13:15   Kárpáti hiúz etetés

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…