2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Ragadozók napja a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban

2019. január 28-án, hétfőn a ragadozóké lesz a főszerep a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. A szakvezetéssel egybekötött látványetetéseken, a nálunk nem honos fajok közül a szibériai tigrissel és a perzsa leopárddal ismerkedhetnek meg a látogatók. Az etetés során bemutatjuk az őket veszélyeztető környezeti problémákat és a megmentésükre tett kísérleteket. Mindkettőre nagy szükség van, ugyanis a természetben ezek a fajok a kihalás szélére kerültek.

A hazai nagyragadozók közül a farkasok és hiúzok kapnak kiemelt figyelmet. 11 órától a Bükki Nemzeti Park munkatársa, Gombkötő Péter tart előadást a Bükkben élő farkasokról és hiúzokról, az ezt követő látványetetéseken pedig közelebbről is megismerkedhetünk az állatkertünkben élő képviselőikkel. Szeretnénk hangsúlyozni ezeknek a fajoknak a természetvédelmi fontosságát: jelenlétük teszi teljessé az ökológia rendszert és hozzájárulnak a vadállomány állapotának javulásához is.

Programok:

10:00   Szibériai tigris etetés

10:15   Perzsa leopárd etetés

10:30   Vörös róka etetés

11:00   Gombkötő Péter (Bükki Nemzeti Park) előadása a Bükkben élő farkasokról és hiúzokról

13:00   Európai szürkefarkas etetés

13:15   Kárpáti hiúz etetés

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum