2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Összefogással a természeti érrékeink megőrzéséért

A Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány  „Összefogással a természeti értékeink megőrzéséért” címmel  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében konferenciát tart, és ezen bemutatják a „Rejtett tájakon – A Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység helyi védett területei” című filmet csütörtökön Miskolcon.

  A civil természetvédelem történetében ez az eddigi legszélesebb összefogással megvalósított projekt, melynek során közel 1200 helyi jelentőségű természetvédelmi terület ökológiai állapota került felmérésre. Célja a helyi jelentőségű védett természeti területek megismertetése az önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel, civil szervezetekkel, gazdálkodókkal és szakemberekkel; a helyi természeti értékek védelme, illetve a Natura 2000 területek értékőrző kezelésének bemutatása.

      Az „Összefogással a természeti értékeink megőrzéséért” projekt során a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány koordinálásával megvalósult a helyi jelentőségű természetvédelmi területek ökológiai állapotának felmérése, melyet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Magyar Természetvédők Szövetségének szakemberei végeztek el. A konferencián bemutatjuk  a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei felmérés eredményeit, a területek jelenlegi  állapotát, a hosszú távú megőrzés  és az új területek kijelölésének lehetőségeit.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek