2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Mit kell tudni az Acana szárazeldelekről?

Az Acana kutyák számára készített száraztápjai egyszerűek és egyben nagyszerűek, hiszen sok természetes eredetű hozzávalóból készítik, amely rengeteg friss alapanyagot használ fel. A gyártás során gondosan ügyelnek arra, hogy mesterséges eredetű fehérjék, színezékek, ízfokozók ne kerüljenek bele a válogatott, minőségi fehérjeforrás közé.

A termékcsaládot úgy fejlesztették ki, hogy kielégíti a különböző méretű, korú és egészségi állapotú kutyák tápanyag iránti igényeit. Azok a gazdik, akik a kutyájuk számára is figyelembe veszik az egészséges táplálkozást, az Acana termékeivel meg lesznek elégedve.

Kutyusuk számára biztosítva lesz a minőségi fehérjebevitel, amit kiegészítve zöldségekkel és gyümölcsökkel, hozzájárul az egészséges anyagcsere-folyamatokhoz, legyen szó kölyökkutyusokról, aktív vagy kényelmesebb felnőttekről vagy idősebb korú egyedekről. Az Acanánál a kutyák mérete is számít, a kis termetű kutyusok számára teljesen eltérő tartalommal és kiszereléssel készültek, mint az óriás kutyák esetében.

Mi az Acana eledelek titka?

A kutyák életvitele alaphangon a ragadozó életmódhoz alkalmazkodott. A tipikus ragadozók táplálkozási és emésztési folyamatai eltérnek a növényevőkétől vagy akár a mindenevőkétől. A tápanyagszükséglet a ragadozók esetében sem mindig egyforma. Vegyük példának a vadon élő farkasokat, akik a kutyák legközelebbi rokonai, más tápanyagokat részesítenek előnyben, mint a háziasított és megváltozott életmódot folytatott rokonaik. Mindkettőjükre jellemző, hogy ragadozó fogazattal rendelkeznek. A ragadozó fogazatot a természet úgy alkotta meg, hogy az elejtett prédát szét kell tépni, majd minimális rágással kell lenyelni a húsféléket. A ragadozók emésztőrendszere rövid, mert nincs arra szükségük, hogy nehezen emészthető élelmet bontsanak le (pl.: a növényevők esetében a cellulózt). A ragadozók szervezete teljes mértékben arra szakosodott, hogy az elejtett préda fehérjéit lebontsák.

A kutyák számára kifejlesztett Acana tápokat alacsony glikémiás indexel készítik, hiányoznak az egészségtelen szénhidrátok, egyes növényi fehérjék (borsó, szójaizolátum, kukoricasikér), valamint a mesterséges alkotóelemek is (ide sorolhatóak a színezékek, ízfokozók, de még a nyers húsban található antibiotikumok is). A kutatások ugyanis azt bizonyították, ha ezen összetevőket megvonjuk a kutyáktól, csökken az ételallergia kialakulásának veszélye.

Milyen összetevők találhatóak meg az Acana-ban?

●      Minimum 75%-ban tartalmaz magas fehérjetartalmú húsféléket, melyeket lehetőleg nyersen, feldolgozatlanul hűtenek le hirtelen, majd kerül a termékekbe.

●      A minimum 50% nyers hús illatában, ízében és tartalmában is a természetességet hangsúlyozza.

●      Sokféle állati fehérje kerül bele a szárazeledelekbe: marha, szárnyasok, vadhúsok, bölény, sertés. Olyan tenyésztőktől szerzik be a hozzávalókat, akik természetközeli módon tartják állataikat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…