2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Mi az idei Orchidea trend?

Mi az idei Orchidea trend?

Mi az idei Orchidea trend?Erre is választ kaphatunk, mert a tavaszi kert csodáit előlegezi meg a Magyar Orchidea Társaság tavaszi Orchidea- és Bromélia Kiállítása, melyet ezúttal is a Gardenexpóval karöltve szervez meg a Papp László Budapest Sportarénában jövő hét végén, három napon keresztül. Az Orchidea- és Bromélia Kiállítás seregszemléjén a hazai orchideagyűjtők színe-java mutatja be tudományát, színpompás virágait, melyeket kerttervezők által gondosan megtervezett kertekbe rendezve nézhetnek meg az érdeklődők, hogy így kapjanak ihletet saját növényeik elhelyezéséhez – akár kertjeikben, akár otthonukban.

A tavaszi kert csodáit előlegezi meg a Magyar Orchidea Társaság tavaszi Orchidea- és Bromélia Kiállítása, melyet ezúttal is a Gardenexpóval karöltve szervez meg a Papp László Budapest Sportarénában a jövő hét végén, három napon keresztül. Az Orchidea- és Bromélia Kiállítás seregszemléjén a hazai orchideagyűjtők színe-java mutatja be tudományát, színpompás virágait, melyeket kerttervezők által gondosan megtervezett kertekbe rendezve nézhetnek meg az érdeklődők, hogy így kapjanak ihletet saját növényeik elhelyezéséhez – akár kertjeikben, akár otthonukban.

 

Orchideák és a művészet

Azok sem érkeznek azonban hiába, akik a szokásos képzőművészeti kiállításra várnak: idén Varga Emma művésznő festett tavaszát tekinthetik meg az érdeklődők. Nevét sokan ismerhetik, akik szívesen forgatták régen a Búvár Zsebkönyveket, vagy akiknek a kezébe került Dr. Sulyok Mária Trópusi orchideák című műve. A szép festmények ezekben a könyvekben ugyanis az ő keze munkáját dicsérik. Az idei kiállításon azonban szöveg – és lapozgatás nélkül – saját pompájukban csodálhatjuk meg a szép, precíz munkákat, mely műértőknek és botanikusoknak egyaránt elnyerték a tetszését.

 

Orchideák és a látogatók

A kiállításon természetesen idén is kikérhetjük a hazai orchideás élet legnagyobbjainak tanácsát – új vagy régi orchideáink tartásához, gondozásához. És ha mindez még nem lenne elég: a szusszanni vágyók lepihenhetnek a színpad előtt, a gyerekek pedig játszóházban üthetik el az időt. Az idén először megrendezett kert-verseny során a legújabb trendekkel is alaposan megismerkedhet a résztvevő – azzal pedig nem árulunk el nagy titkot, ha megsúgjuk: a versenyző alkotásokban bizony helyet kaptak az orchideák is Végül tehetünk egy sétát a legváltozatosabb trópusi virágok erdejében: a Phalaeonopsisok, Cattleyák, hatalmas Cymbidumok között – az orchidea kiállítások- és vásárok szokásos színes forgatagában.

-OS-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…