2022. 05. 19. csütörtök

Ivó, Milán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 452 HUF

Méhek napja a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban

Április 30-án, kedden a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban a látogatók megismerkedhetnek a méhek és a méz fontosságával és sokoldalúságával. Az érdeklődők termelői méz, kézműves mézes sör, valamint mézeskalács kóstoláson vehetnek részt!

 A méhek beporzó munkáját valószínűleg nem lehetne mással helyettesíteni, ezért fontos, hogy megtegyünk mindent a méhek védelméért.

 

Gondolta volna, hogy nemcsak a gabonanövények jelentős része, hanem a répa, görögdinnye, szilva, őszibarack, cseresznye, meggy és még számos zöldség és gyümölcs beporzásához szükség van a beporzó rovarokra?

 

Mit tehetünk?

Vásároljunk helyi vegyszermentes gazdaságokból, hiszen a méhek pusztulásának a legfőbb oka a nagymennyiségű gyomirtó és rovarölő szer, illetve a monokultúrás mezőgazdaság.

 

Saját kertünkben is törekedjünk a természetes rovarriasztók használatára, valamint ültessünk méhbarát virágokat és cserjéket. Ilyen méhbarát növények például a levendula, kakukkfű, sáfrány, körömvirág és a napraforgó.

 

A környezet és természet védelmével, a biológiai sokféleség megőrzésével sokat tehetünk a méhek és más beporzó rovarok megmentéséért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hétfőn szó szerint azt mondtam a parlamentben, hogy “amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd né…
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum