2022. 05. 19. csütörtök

Ivó, Milán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 452 HUF

A sport, mint összekötőkapocs

Húsz évvel az első Kassa-Miskolc ultramaraton után az idén is megrendezik a versenyt, amely beharangozó pénteki sajtótájékoztatóján részt vett Kriza Ákos, Miskolc, Jaroslav polacek, Kassa polgármestere, Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, valamint több országgyűlési képviselő, rendőrségi és sport vezetők.

Kriza Ákos emlékeztetett rá, hogy a testvérvárosi kapcsolatok közül a kassai a legrégebbi és a legintenzívebb. A sport jelentőségét mutatja, hogy főpolgármester kollégája első hivatalos miskolci látogatása egy sportrendezvénnyel kapcsolatos. Reményét fejezte ki, hogy a Via Carpatia közlekedési folyosó keretében megvalósuló Miskolc-Kassa autópálya nagy segítséget jelent majd a kétoldalú kapcsolatoknak, a regionális együttműködésnek.

Jaroslav Polacek emlékeztetett rá, hogy az első szerződést 1997-ben írta alá a két város vezetése, s az elmúlt időszakban számos közös projektet valósítottak meg. mint például az állatkertek fejlesztése. Az autópálya megépülése csak segíteni fogja ezt a folyamatot, amely jót tesz a több nemzetiségű városnak, A sport, a jégkorong és az ultramaraton közelebb hozza egymáshoz a két települést. Sikeres rendezést, a jövőre nézve pedig folytatást kívánt.

A szervezők nevében Katona Ferenc, miskolci önkormányzati képviselő humorosan megjegyezte, hogy nem tudja Csipke Rózsika hány évig aludt, de a Kassa-Miskolc ultramaratont 20 év után sikerült felébreszteni. Emlékeztetett rá, hogy a 113 km komoly kihívás, ezért is hirdették meg az 5 és 10 fős váltók csapatversenyét is. Május 2.-áig lehet nevezni a Miskolci Maraton Club honlapján magyar, szlovák és angol nyelven. A versennyel kapcsolatban példaértékű összefogást tapasztalt.

Ezt demonstrálandó vett részt a beharangozó sajtótájékoztatón Török Dezső is.  A megyei önkormányzat Kassa megyével közösen működteti a Via Carpatia EGTC-t, amely a határmenti együttműködést támogató uniós kisprojekt alap menedzselését végzi a Dunától keletre eső régióban, konkrét projekteket valósít meg és folyamatosan dolgozik a névadó Via Carpatia közlekedési folyosó megvalósításáért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hétfőn szó szerint azt mondtam a parlamentben, hogy “amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd né…
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum