2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Madarak és fák napja

„…évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében.”
(Herman Ottó)

A Madarak és Fák Napja célja a fiatalok természetvédelem iránti tudatosságának és elkötelezettségének erősítése, melyhez május 9-én, szombaton a Miskolci Állatkert és Kultúrpark rendezvényeivel járul hozzá.
A Madarak és Fák Napját először Chernel István magyar ornitológus szervezte meg 1902-ben. Azóta minden év májusában nem csak nálunk, hanem világszerte ez a nap a madarak és fák jelentőségéről. szól. Ezen a napon a rendezvényeinknek a fiatalok természetvédelem iránti elkötelezettségét kell szolgálnia, ezért a Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2015. május 9-én szombaton olyan intézményekkel és egyesületekkel együtt – kiállításokkal, bemutatókkal – várja a látogatókat mint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja, a Mályi Madármentő Állomás és a Herman Ottó Múzeum.

A kiállítások, bemutatók és madárgyűrűzés mellett az állatkertben élő madarakkal is megismerkedhetnek játékos vetélkedőkön keresztül, amelyek tovább színesítik majd az egész napos programsorozatot.
De a fák sem maradnak ki: a Miskolci Állatkert területén lévő számos fafajjal meg lehet ismerkedni táblájuk segítségével. Már csak azért is fontos ez, mert lombkoronájuk, törzsük és gyökerük sok állatnak nyújt táplálékot és lakóhelyet. Arról nem beszélve, hogy a Föld légkörének oxigéntartalmát jórészt a fáknak köszönheti, így azok az élőlények – mint az ember is – nagyban kötődik a fához, aki nem eszi vagy lakja a fa lombját.

Krajnyák Zoltán
zoopedagógus

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek