2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Konferencia természeti értékeinkről

XI. MAGYAR TERMÉSZETVÉDELMI BIOLÓGIAI KONFERENCIA

Idén már tizenegyedik ízben kerül megrendezésre a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia (MTBK), ezalkalommal az Egri Eszterházy Károly Egyetemen, 2017. november 2-5. között (www.mtbk.hu). A konferencia-sorozat 2002-ben, a szakterület egyik első európai nemzeti konferenciájaként indult; háromévente megrendezett országos konferenciákból (2002 Sopron, 2005 Eger, 2008 Nyíregyháza, 2011 Debrecen, 2014 Szeged) és a másfél évente megrendezett tematikus műhelytalálkozókból áll.

Az MTBK hagyományos seregszemléje a természeti értékeink védelmével foglalkozó, változatos tudományos, államigazgatási és civil tevékenységi területeken dolgozó szakembereknek, alkalmanként 3-400 résztvevővel. A résztvevők közül egyre nagyobb teret biztosítunk az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik vállán a jövőbeli jelentős környezeti és természeti problémák megoldása nyugszik. A legújabb tudományos eredmények áttekintésén kívül a konferencia kimondott célja a kutatók és gyakorlati szakemberek megfelelő kommunikációjának és együttműködésének elősegítése Magyarország jelentős biológiai sokféleségének megőrzése érdekében.

Az idei konferenciát a Magyar Biológiai Társaság Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya, az Eszterházy Károly Egyetemmel, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal és az MTA Ökológiai Kutatóközponttal együttműködésben szervezi. A konferencia helyszínválasztása egyben tisztelgés a BNPI négy évtizedes sikeres működésének is. A konferencia szakmai támogatói az MTA Ökológiai Tudományos Bizottsága, a Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete, valamint a Society for Conservation Biology európai szervezete (SCB Europe Section). A konferencia ezúttal a hazai természetvédelmi kutatások és gyakorlat sikereit és tanulságait, a hosszútávú biodiverzitás változásokat és tendenciákat, valamint a természetvédelem hazai és nemzetközi szakpolitikai és társadalmi kapcsolódásait fogja bemutatni a több mint 300 regisztrált résztvevőjének.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek