2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Legyen élvezetes a kerti munka megfelelő eszközök használatával

Legyen élvezetes a kerti munka megfelelő eszközök használatával

A kertészkedés és a kert ápolása olyan hobbi, mely sokak számára életforma is egyben. A növények gondozásával töltött idő később megtérül, hiszen színpompás virágok és csodás gyep látványát élvezhetjük.

Azonban a kertápolás nemcsak a növények öntözéséből és fűnyírásból áll. A nehéz munkák, mint a gyomlálás, sövényvágás, virágágyások rendezése és a tápanyag-utánpótlás szintén szerves részét képezi a kertészkedésnek. A mömax minden eszköz biztosít a kertápoláshoz, így könnyen beszerezhető valamennyi kiegészítő, mely megkönnyíti a kerti munkák elvégzését. Nincs is jobb érzés, mint amikor a munkánk gyümölcseként kertünk gyönyörű virágokkal, fákkal és bokrokkal teli.

Szükséges eszközök

A kertápoláshoz szükséges eszközök közül az egyik legfontosabb a kerti szerszámgép. A fűnyíró gép, a sövényvágó és a permetezők mind elengedhetetlen eszközei a kerti munkáknak. Ezen készülékek segítségével könnyebbé és gyorsabbá válik a kertben végzett munka, így több időnk marad a pihenésre. A biztonságos berendezések, mint például a sövényvágó, védőburkolattal, kétkezes kapcsolóval rendelkeznek, így elkerülhetőek a balesetek.

A növények tápanyag-utánpótlása és védelme szintén rendkívül fontos eleme a kertápolásnak. A műtrágyák, talajjavítók és növényvédő szerek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy növényeink egészségesek és szépek legyenek. Legyünk figyelemmel a különböző anyagok felhasználási útmutatóira, mert az előírtnál nagyobb mennyiségű védőszerek már károsak lehetnek a fákra, bokrokra és virágokra.

Az öntözésről

A növények gondozásához szervesen hozzátartozik a rendszeres öntözés is, melyet a beépített öntözőrendszerek folyamatosan biztosíthatnak. Azonban nem mindenki számára elérhetőek ezek a lehetőségek, sokan egyébként is jobban kedvelik a locsolótömlőt vagy a kézi locsolókanna használatát.

Sok esetben kifejezetten előnyös, ha a locsolókannát választjuk, hiszen ezzel a megoldással víztakarékos módon tudjuk kifejezetten az öntözni kívánt növényt célbavenni. Egyes virágok, zöldségek igénylik a finomabb öntözési módot, és a fiatalabb növényeknek is hasznosabb, ha kis nyomással locsoljuk. Érdemes vizet adni a növényeknek, ha a föld felső rétege 2-3 centiméteren már száraz.

Trendi magaságyás

A kertgondozás legújabb trendjei között szerepel a magaságyások használata. A praktikus megoldás sokat segít az idősebb kertészeknek, mivel gyomláláskor, ültetéskor nem szükséges nagyot hajolni. A magaságyásba ültethetünk fűszernövényeket, illatos virágokat.

Akkor is jó megoldás ennek a fajta kerti kiegészítőnek a használata, ha rossz minőségű a kertünk talaja vagy kevés hellyel rendelkezünk. A zöldségeskert vagy esetleg a gyümölcsbokrok ültetésére is tökéletes választás a magaságyás.

Összességében elmondhatjuk, hogy a kertápolás nemcsak az eredmények miatt fontos, hanem maga a tevékenység is örömet és kikapcsolódást nyújthat számunkra. A friss levegőn töltött idő, a növényekkel való törődés testünknek és lelkünknek is jót tesz./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…