2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Legyen élvezetes a kerti munka megfelelő eszközök használatával

Legyen élvezetes a kerti munka megfelelő eszközök használatával

A kertészkedés és a kert ápolása olyan hobbi, mely sokak számára életforma is egyben. A növények gondozásával töltött idő később megtérül, hiszen színpompás virágok és csodás gyep látványát élvezhetjük.

Azonban a kertápolás nemcsak a növények öntözéséből és fűnyírásból áll. A nehéz munkák, mint a gyomlálás, sövényvágás, virágágyások rendezése és a tápanyag-utánpótlás szintén szerves részét képezi a kertészkedésnek. A mömax minden eszköz biztosít a kertápoláshoz, így könnyen beszerezhető valamennyi kiegészítő, mely megkönnyíti a kerti munkák elvégzését. Nincs is jobb érzés, mint amikor a munkánk gyümölcseként kertünk gyönyörű virágokkal, fákkal és bokrokkal teli.

Szükséges eszközök

A kertápoláshoz szükséges eszközök közül az egyik legfontosabb a kerti szerszámgép. A fűnyíró gép, a sövényvágó és a permetezők mind elengedhetetlen eszközei a kerti munkáknak. Ezen készülékek segítségével könnyebbé és gyorsabbá válik a kertben végzett munka, így több időnk marad a pihenésre. A biztonságos berendezések, mint például a sövényvágó, védőburkolattal, kétkezes kapcsolóval rendelkeznek, így elkerülhetőek a balesetek.

A növények tápanyag-utánpótlása és védelme szintén rendkívül fontos eleme a kertápolásnak. A műtrágyák, talajjavítók és növényvédő szerek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy növényeink egészségesek és szépek legyenek. Legyünk figyelemmel a különböző anyagok felhasználási útmutatóira, mert az előírtnál nagyobb mennyiségű védőszerek már károsak lehetnek a fákra, bokrokra és virágokra.

Az öntözésről

A növények gondozásához szervesen hozzátartozik a rendszeres öntözés is, melyet a beépített öntözőrendszerek folyamatosan biztosíthatnak. Azonban nem mindenki számára elérhetőek ezek a lehetőségek, sokan egyébként is jobban kedvelik a locsolótömlőt vagy a kézi locsolókanna használatát.

Sok esetben kifejezetten előnyös, ha a locsolókannát választjuk, hiszen ezzel a megoldással víztakarékos módon tudjuk kifejezetten az öntözni kívánt növényt célbavenni. Egyes virágok, zöldségek igénylik a finomabb öntözési módot, és a fiatalabb növényeknek is hasznosabb, ha kis nyomással locsoljuk. Érdemes vizet adni a növényeknek, ha a föld felső rétege 2-3 centiméteren már száraz.

Trendi magaságyás

A kertgondozás legújabb trendjei között szerepel a magaságyások használata. A praktikus megoldás sokat segít az idősebb kertészeknek, mivel gyomláláskor, ültetéskor nem szükséges nagyot hajolni. A magaságyásba ültethetünk fűszernövényeket, illatos virágokat.

Akkor is jó megoldás ennek a fajta kerti kiegészítőnek a használata, ha rossz minőségű a kertünk talaja vagy kevés hellyel rendelkezünk. A zöldségeskert vagy esetleg a gyümölcsbokrok ültetésére is tökéletes választás a magaságyás.

Összességében elmondhatjuk, hogy a kertápolás nemcsak az eredmények miatt fontos, hanem maga a tevékenység is örömet és kikapcsolódást nyújthat számunkra. A friss levegőn töltött idő, a növényekkel való törődés testünknek és lelkünknek is jót tesz./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…

További cikkek