2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Szijjártó: versenyképes középvállalatokra van szükség

 Külföldön is versenyképes középvállalatokra van szükség a gazdaság növekedéséhez a nagyvállalatok magyarországi befektetései és a sikeresen működő, magyar irányítású nagyvállalatok mellett – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Spinto Hungária Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján.

Ismertette, hogy az 5,9 milliárd forintos miskolci befektetéssel 140 munkahely jön létre az új szerszámgyártó üzemben. A projekthez a kormány 2,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított. A miniszter a kivételesen magas – csaknem 41 százalékos – támogatási intenzitást azzal indokolta, hogy az új üzem fontos piaci rést tölt be, magas hozzáadott értéket teremt és – mint fogalmazott – jelentősen növeli a magyar gazdaság versenyképességét.

Emellett a csaknem 100 autóipari szakmunkás mellett 35 mérnöknek is állást biztosít és részt vesz a duális szakképzésben is – tette hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…