2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

Klímasemleges tankolás az OMV Hungáriánál

 Április 22-én, a Föld Napján mindenki klímasemlegesen tankolhat az OMV töltőállomás hálózatában
Az OMV az Országos Erdészeti Egyesülettel együttműködésben faültetési programot indít, amelynek keretében bárki hozzájárulhat egy fa ültetéséhez
Klímasemleges tankolási lehetőség az üzleti ügyfeleknek is
 
A Föld napján Magyarországon klímasemleges tankolást biztosít a vásárlóinak az OMV Hungária Kft.: ennek keretében a vállalat a hálózatában vásárolt teljes üzemanyagmennyiség után kifizeti olyan környezetvédelmi beruházásoknak az ellenértékét, amelyek képesek a tankolt volumen felhasználása során kibocsátott CO2 mennyiség kompenzálására. Mindebben az OMV partnere a világ egyik legnagyobb klímasemleges fejlesztéseken dolgozó cége, a müncheni székhelyű ClimatePartner. Az OMV Hungária több akkreditált, nemzetközi klímavédelmi projektet is támogat majd, mint például esőerdő telepítést, az Amazonas menti flóra védelmét biztosító brazíliai fejlesztést.  

Magánemberek és cégek egyaránt tehetnek az ökolábnyomuk kompenzálásáért    

Ültessünk együtt egy fát! A Föld napja projekt mellett az OMV Hungária Kft. egy másik, kizárólag a magyarországi erdőkre koncentráló programot is elindít. Az Országos Erdészeti Egyesülettel közös akció keretében április közepétől az év végéig vouchereket lehet majd vásárolni a társaság töltőállomásain, melyek 1-1 facsemete elültetésének és későbbi ápolásának költségét fedezik a magyarországi erdőkben. A kuponokból összegyűlt teljes összeget az OMV az Országos Erdészeti Egyesületnek utalja át. Ebből a forrásból a szervezet az első csemetéket 2021 októberében, az Erdők Hete keretében ülteti el. Ezzel a partneri kapcsolattal az OMV Hungária felajánlja a vásárlói számára, hogy hozzájáruljanak a hazai erdőtelepítési programhoz, s vele együtt a természeti értékek megóvásához.  A klímaváltozás elleni küzdelemben ugyanis kulcsszerepet töltenek be az erdők. A fával borított területek szerencsére folyamatosan gyarapodnak hazánkban, de egy-egy voucher megvásárlásával bárki hozzájárulhat ennek a tendenciának a növeléséhez.   

Üzleti ügyfelek számára is lehetőséget biztosít az OMV az ökolábnyomuk csökkentésére.  
A klímasemleges OMV üzemanyagkártya, az „OMV Climate Neutral Card”, minden OMV Kártya ügyfél számára lehetővé teszi, hogy a megvásárolt üzemanyag szén-dioxid kibocsátását teljes mértékben vagy a kívánt mennyiségben, egyedileg ellensúlyozza. A ClimatePartner ügyfélkapun keresztül a cégek nyomon követhetik a semlegesített szén-dioxid mennyiséget, illetve letölthetik a kompenzált CO2 mennyiséget bemutató tanúsítványukat. Az OMV a társaság szén-dioxid kibocsátásának kiegyenlítéséről szintén gondoskodik, miután a klímasemleges üzemanyagkártya használatával a vállalati flottájuk szén-dioxid kibocsátásának kompenzációját is fedezi.  

Ezen felül, az OMV a nagykereskedelmi partnereinek is lehetőséget kínál a felhasznált üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás kiegyenlítésére.  Azok a cégek, amelyek telepi kúttal, vagy üzemanyagtartállyal rendelkeznek és fontos számukra a környezetvédelem, illetve fenntarthatósági stratégiájuk kapcsán aktívan és tudatosan hozzájárulnának az éghajlatvédelemhez, egyedi megrendeléseik kapcsán jelezhetik a kompenzálni kívánt üzemanyag mennyiségét, amelyekről akkreditált CO2-tanúsítványt kapnak.  

Az OMV valamennyi projekt esetében a kompenzációs díj teljes egészét átadja az akkreditált szén-dioxid-kompenzációs beruházások kezelőjének, illetve az Országos Erdészeti Egyesületnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …