2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Kis kosarak születnek

KIS KOSARAK SZÜLETNEK! – BEÉRKEZETT AZ 1000. MEGRENDELÉS IS
Az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány „Kis Kosarak Születnek!” című norvég civil projektjének is köszönhetően újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösség.
A Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösség másfél éve működik, és látja el friss bio élelmiszerekkel a miskolci és Miskolc környéki családokat. A Zöld Kosárban a tagok ellenőrzött, megbízható termelőktől rendelik meg az élelmiszereket és más öko-termékeket. A közeli beszállítók révén csökkentik a szállítással járó széndioxid kibocsátást. A vételár pedig a méltányos kereskedelem elveihez igazodóan közvetlenül a gazdákhoz jut. Egészében véve tehát a „kosarasok” egy egészségtudatos, környezettudatos és társadalmilag felelős rendszert működtetnek.

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával megvalósuló „Kis kosarak születnek!” című projektnek köszönhetően újabb lendületet kapott a Miskolci Zöld Kosár fejlődése. A projekt elindulása óta folyamatosan bővül mind a beszállítói oldal mind pedig a csatlakozó tudatos vásárlók köre, egyre többen kapcsolódnak be a közösség életébe, és tesznek ténylegesen azért, hogy az életük és a helyi gazdaság zöldebbé váljon. Augusztus utolsó hetére a megrendelések száma elérte a bűvös határt, beérkezett az 1000. kosár megrendelés is a Zöld Kosár elektronikus boltján keresztül. A megrendelést leadó boldog ezredik a megrendelt áruk mellé ajándékként vásárlási utalványokat is kapott a Kosár Közösség szervezőitől, az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány munkatársaitól. Juhász Melinda, aki egyébként nemrég lett édesanya, és a Gömörszőlősi Kis Kosár Közösség egyik szervezője, a szombati napon szervezett Gömörszőlősi Kis Kosár Napon vette át csomagját. A rendezők a nyílt napon bemutatták a nagyközönség számára a Zöld Kosár Közösség működési elveit, az elérhető környezetkímélő termékeket. És persze ismerkedtek a térségbeli gazdákkal és megválaszolták a helyi lakosok kérdéseit.

A szervezőknek a projekt megvalósításával egyik nem titkolt célja, hogy megmutassák, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében a civilek az úgynevezett társadalmi vállalkozások indításával és működtetésével sokkal többet tehetnek a helyi közösségekért mint gondolnák.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek