2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Karácsony előtt ismét Zöldlista!

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főigazgatóság Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága újból elindítja Zöldlista programját, mellyel a környezettudatos vásárlásra hívja fel a figyelmet. A kampányban aktív szerepet vállal Till Attila, televíziós műsorvezető, aki maga is környezettudatosan éli mindennapjait.

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Zöldlista Vásárló Program, melynek üzenete elindulása óta változatlan: dönts környezettudatosan és vigyél haza kevesebb hulladékot a nagybevásárlások alkalmával. Advent utolsó hétvégéjén, 2016. december 17-18-án az ország 20 TESCO áruházában kínálnak lehetőséget a vásárlóknak a környezettudatos bevásárlással kapcsolatos tudnivalók megismerésére és elsajátítására. Az OKTF NHI 6 ajánlott vásárlási szemponttal segíti az érdeklődőket abban, hogy gazdaságosabban és nem utolsósorban környezettudatosan vásároljanak.

Hazánkban évente fejenként 400 kg hulladék keletkezik, melynek jelentős részét bevásárlásaink alkalmával visszük haza. Vásárlásaink 40%-a nem előre tervezett, sok esetben felesleges. Az ebből származó haszontalan cikkekkel pedig csak a hulladék mennyiségét növeljük. A karácsonyi időszakban ez kiemelten igaz, hiszen a boltok forgalma minden évben ebben az időszakban a legmagasabb. Az OKTF NHI erre a problémára szeretné felhívni a figyelmet a Zöldlista Vásárló Program segítségével. Az érdeklődők országosan 20 TESCO áruházban tehetik próbára magukat: megtudhatják, valójában mennyire vásárolnak környezettudatosan.

A kampányban résztvevő áruházak listája és minden további információ a kampány honlapján érhető el: www.szelektalok.hu/zoldlista

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek