2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jogsegély a környezetvédelem segítésére

Lezárult a Zöld Kapcsolat Egyesület Ökotárs Alapítány által támogatott TRUST 2011/189 pályázata. Ennek keretében ingyenes Jogsegélyszolgálatot tartottunk egyesületünk székhelyén (Miskolc, Kossuth u. 13.) 2011. december és 2012. augusztus közötti időszakban dr. Vágó Péter környezetvédelmi és Európa jogi szakjogász, ügyvéd vezetésével.

A támogatási időszak alatt 16 alkalommal két órás időtartamban segítettük a környezetjogi ügyekben hozzánk fordulókat, melynek során nagyrészt magánszemélyek, illetve két non-profit szervezet is kérte a jogi segítséget. Az ügyek között volt önkormányzat által épített parkoló által okozott zavarás, helyi védett természeti emléket érintő építészeti engedélyezés, festéküzem által okozott zavarás, vízbázisvédelmi jogszabályok érvényesítésével kapcsolatos eljárások és mobil bázisállomások Túrkevén. Az egyesületünk elindított egy panaszt a város felé a környezet és természetvédelmi alap, közérdekű adatainak kiadása, illetve annak ismételt működtetése érdekében.

A Jogsegélyszolgálat kéthetente szerdánként, 16-18 óra között, előzetes bejelentkezés esetén (46/505-077, info@zoldkapcsolat.hu) a jövőben is igénybe vehető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek