2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Házi komposztálás Vattán

Vatta községben komposztálást népszerűsítő mintaprojekt valósult meg az Önkormányzat szervezésében.
A projekt során 250 db 1 m3-es felületkezelt tölgyfa komposztáló láda került ingyenesen kiosztásra a település lakosai részére.
Vatta Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Program keretében meghirdetetett „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek – A komponens” elnevezésű pályázati felhívásra. Az önkormányzat „ Házi komposztálás Vatta településen” című  pályázaton 9 553 843 Ft Európai Uniós vissza nem térítendő támogatást nyert, melyhez az 5 % önerőt saját maga biztosította, így a projekt bruttó összköltsége 10 056 677 Ft lett.

A projekt során az akcióhoz csatlakozó önkéntes Vattai lakosok, a házuk körül keletkező, biológiailag lebomló hulladékot helyezhetik el a pályázat keretében kiosztásra került komposztáló edényekbe, és készíthetnek belőle házi komposztot. A komposztálási folyamatot, az eszközök használatát ingyenes csoportfoglalkozások keretében tanulhatták meg a résztvevők. A csoportfoglalkozásokhoz kapcsolódóan, a komposztálási ismereteket összefoglaló kiadványok kerültek átadásra a résztvevők számára.
Vatta Község Önkormányzata elkötelezett híve a környezetvédelemnek, kiemelt szempont a településen, a lakosság környezet¬tudatos szemléletformálása.
Jelen projekttel egyrészről széles célközönség számára történt meg a komposztáló ládák ingyenes kihelyezése, másrészről a házi komposztálás népszerűsítése egyben szemléletformálást is végrehajt, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…